– Dette er trist

Opplagsfallet er årsak til at Dagbladet må kutte igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i Dagbladet fikk torsdag beskjed om at 35 stillinger vil bli kuttet i papiravisen, og ytterligere ti i DB Medialab. Flere ansatte Journalisten har vært i kontakt med forteller at stemningen i lokalene i Havnelageret er nedtrykt.

– Det var dårlig stemning fra før, og dette gjorde det ikke noe bedre, forteller en ansatt som ønsker å være anonym.

Klubbmøte etter allmøte

En annen medarbeider forteller at det er mange som føler behov for at det gjøres grep med økonomien i avisen, og at det derfor er bra at dette gjennomføres. Samtidig mener den ansatte at det er trist at dette nå skjer.

Dagbladet er i ferd med gjennomføre siste delen av spareprogrammet P10 som ble lansert i 2007. Programmet skulle kutte kostnadene med 150 millioner kroner på tre år.

Etter allmøtet holdt redaksjonsklubben et møte hvor det ifølge klubbleder Turid Næss kom flere kreative innspill og spørsmål fra medlemmene i klubben.

Vil være viktig

– Alle er veldig glade i avisen og vi vil jo gjerne at den skal fortsette å være med på å sette dagsorden, både på papir og nett. Det er utfordringen vår; å prøve fortsette å være viktige selv om disse nedbemanningene henger over oss, sier Næss.

Næss forteller at folk er bekymret over situasjonen. Mange lurer på hvordan utfordringene skal møtes og hva som vil skje fremover. Hun presiserer at klubben og ledelsen ennå ikke har begynt drøftingene om hvordan situasjonen skal håndteres. Innsparingene ble vedtatt på et styremøte onsdag.

Pakkeløs slutt

Administrerende direktør i Dagbladet Terje Wibe bekrefter overfor Journalisten at det ikke vil bli sluttpakker denne gang. Han forklarer at det ikke er økonomi i Dagbladet til å gi økonomisk kompensasjon til dem som mister jobben i løpet av høsthalvåret i 2010 (Se eget intervju). Også han viser til at det ikke har vært noen drøftinger. Wibe utelukker ikke at det vil være snakk om lønn i oppsigelsestid uten arbeidsplikt.

– Det har ikke vært noen tilbud om sluttpakker, men som jeg ser det er ikke drøftingene begynt ennå. Så det er vanskelig å si annet enn at vi må forsøke å finne løsninger slik at ledelsen slipper å gå til oppsigelser.

Powered by Labrador CMS