Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2. Foto: TV 2
Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2. Foto: TV 2

TV 2: Enorm interesse for presidentvalget

TV 2 Nyhetskanalen var tredje største TV-kanal i Norge tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder TV 2 i en pressemelding onsdag formiddag. 866.000 seere var tirsdag innom Nyhetskanalen, og de så i snitt 71 minutter. Dette er ifølge TV 2 den høyeste seertiden som er målt på TV 2 Nyhetskanalen noensinne. Kanalen hadde en andel på 9,5 prosent i den kommersielle målgruppen 20 til 49 år og 9,1 prosent blant alle seere over 12 år.

– Tallene viser hvilken enorm interesse presidentvalget har. Vi har jobbet på spreng i et døgn nå, med å rapportere, kommentere og analysere. Og vi skal fortsette i tiden fremover med å forklare det norske folk hva som har skjedd i USA, og hvilke konsekvenser det får for verden. Det er vårt samfunnsoppdrag når Donald Trump blir klodens mektigste, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i meldingen.

TV-målingene løper til klokken 03.00, slik at tallene ikke fanger opp seing etter dette tidspunktet.

Klokken 05.41 i natt annonserte TV 2 at Donald Trump ville bli USAs neste president.

– Journalister liker å være først, men det er selvsagt viktigere at vi gir riktig informasjon. Våre dyktige tallknusere og eksperter har min fulle tillit. Valg etter valg analyserer de seg frem til riktig resultat ut fra et enormt tallmateriale. I dag er jeg stolt over den formidable innsatsen som alle TV 2-ansatte legger ned. Og jeg er takknemlig for alle seerne som har tillit til oss, sier Solbrække.

Telenor skrev tirsdag morgen på Twitter at det var dobbel så høy mobildatatrafikk i dødtimen 04.00 – 05.00 som vanlig, og rask stigning i morgentimene.

Powered by Labrador CMS