I dag kunngjør TV 2-sjef Olav T. Sandnes hvor mange av de nesten 900 ansatte som mister jobbene sine. Foto: Jan Petter Dahl, TV 2
I dag kunngjør TV 2-sjef Olav T. Sandnes hvor mange av de nesten 900 ansatte som mister jobbene sine. Foto: Jan Petter Dahl, TV 2

Kampanje: TV 2 må kutte nærmere 200 årsverk

Redaksjonsklubben håper TV 2 ikke blir den første mediebedriften som må gå til masseoppsigelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kampanje har i en lang og grundig gjennomgang gått opp hva som venter de ansatte i TV-selskapet når de samles til allmøte i Oslo og i Bergen i formiddag. De mener å vite at blant de nærmere 900 ansatte i selskapet må TV 2 kutte nærmere 200 årsverk. Kampanje har tidligere antydet mellom 150 og 200 årsverk.

Til NRK Kulturnytt sier Kampanjes ansvarlige redaktør Knut Kristian Hauger at TV 2 må kutte nærmere 200 enn 150 årsverk. Han viser til kuttene i andre medieselskap som har kuttet opp mot 20 prosent av bemanningen. Han peker også på at kuttene kommer til å skje over noen år og at seerne derfor ikke kommer til å merke noe nytt TV 2 over natten.

– TV 2 må rigge seg for en ny fremtid, sier han.

Det er langt flere enn de i overkant av 120 som Nettavisen antok onsdag kveld. Kampanje argumenterer med at om TV 2-sjef Olav T. Sandnes skal klare å redusere kostnadene i selskapet med 350 millioner kroner, vil det være umulig å unngå kutt i en slik størrelsesorden.

En kamp om arbeidsplasser

Nestleder Stein Akre i redaksjonsklubben, Klubb 2, sier til Journalisten at de tillitsvalgte blir informert om de varslede tiltakene klokka 09.00. Deretter vil ledere i TV 2 bli informert på egne møter. De ansatte er kalt inn til allmøter i Bergen og Oslo 11.30 torsdag. Deretter blir det avdelingsvise møter.

Ifølge Akre har det pågått en intens kamp for å redde arbeidsplasser i den siste fasen av prosessen “TV 2 i 2020”.

– Vi har vært involvert i prosessen og har visst hvor vi skal hen. Vi har jobbet hardt for å få tallet på overtallige så lavt som mulig. Jeg håper vi har klart å redde noen arbeidsplasser, men jeg er like spent som resten av de ansatte på det endelige utfallet. Dessuten håper vi at nedbemanningen fortsatt kan løses gjennom frivillighet, og at TV 2 ikke blir den eneste av de store mediebedriftene som må gå til masseoppsigelser.

Akre vil ikke kommentere Kampanjes opplysninger om antall årsverk som er i fare. TV 2-ledelsen skal ha sagt at det blir gjennomført en ny sluttpakkerunde når den nye organisasjonsplanen er lagt fram.

Se Journalistens dekning av TV 2

Tett til brystet

Nyhetsanker Arill Riise sier til NRK Kulturnytt torsdag morgen at ledelsen holder kortene tett til brystet. Han kjenner ikke til tallene på hvor mange som vil miste jobbene og sier det blir spekulasjoner. Ifølge nyhetsankeret har ikke de ansatte hørt tallet på 200 årsverk.

– Men omstillingene blir tøff og at det blir færre ansatte.

Helt siden meldingen om at TV 2 må spare 350 millioner fram til 2020 har det ifølge Riise vært avventende stemning blant de ansatte.

– Det er tøft for alle mediefolk, ikke bare for TV 2.

Til VG sier han at beskjeden mange kommer til å få er brutalt. Selv frykter han ikke for egen jobb og regner med at han ville fått signaler om han satt utrygt.

63 sluttpakker

63 ansatte har søkt og fått innvilget sluttpakker i selskapet. Målet har ifølge organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand vært å få til frivillighet i nedbemanningen.

– Vårt mål hele veien er å komme til flest mulig frivillige løsninger. Slik situasjonen er nå vil vi fortsatt ha en overtallighet i TV 2, men vi vil jobbe alt vi kan, i dialog med tillitsvalgte, for å unngå oppsigelser, sier hun til Kampanje.

På et allmøte torsdag vil TV 2-sjef Sandnes i dag presentere den nye organisasjonen i TV 2, hvor mange som må gå og hvem som blir sittende i ledergruppa, skriver bransjenettstedet.

Powered by Labrador CMS