På Radisson Blue i Oslo sentrum deles akkrediteringene ut. En halvtime før bussavgang til Gardermoen, er stemningen rolig. Foto: Andrea Gjestvang
På Radisson Blue i Oslo sentrum deles akkrediteringene ut. En halvtime før bussavgang til Gardermoen, er stemningen rolig. Foto: Andrea Gjestvang

145 journalister og fotografer dekker prinseparbesøket fra Storbritannia

49 norske og internasjonale medier er representert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Utenriksdepartementet som opplyser om antallet akkrediterte som vil dekke besøket av prins William og hertuginne Kate fra Storbritannia.

– Det er akkreditert 110 norske og internasjonale journalister/fotografer og 35 britiske, opplyser seniorrådgiver Henrik Width i Utenriksdepartementet overfor Journalisten.

De kommer fra 26 norske og 23 utenlandske medier.

NRK, TV 2 og NTB har hver mellom 18 og 25 personer som er akkreditert til dekningen. Men flere av disse er knyttet til pool-ordninger som andre medier benytter seg av.

En travel direkteredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK kan ikke bekrefte antallet, men sier at de trenger mye folk fordi dekningen involverer både dag- og kveldsskift, samt pool.

– Vi skal dekke det gjennom store flater og på TV gjennom hele dagen. Vi har sendinger over ganske lange strekk på NRK2 og NRK1 i dag og i kveld.

De tre mediehusene har også blitt tildelt poolansvar for ulike områder fra Slottet.

– Halvparten av akkrediteringene våre går til pool. Det er for å forsyne resten av landet med bilder.

– Hvor viktig er dette besøket for dere å dekke?

– Vi har et særskilt ansvar som allmennkringkster, og Norge og Storbritannia har sterke bånd. Og så er det en fornyet interesse for det britiske kongehus.

NTB opplyser at de har 18 akkrediteringer hvorav 15 er på foto og video, og tre for tekst.

– Når vi har så store arrangementer akkrediterer vi mange, ikke for at alle skal jobbe på en gang. Vi må akkreditere mange i tilfelle vi må bytte ut noen, og dessuten skjer arrangementene på forskjellige tider. Det er naturlig at vi akkrediterer bredt for ikke å gå glipp av noe, sier nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes i NTB.

Han sier også at både norske kunder og internasjonale samarbeidspartnere etterspør og forventer dekning av besøket, ikke minst på foto.

– Besøket blir sett på med stor interesse også internasjonalt. Vi har en viktig rolle i å serve våre internasjonale byråforbindelser. Det gjelder på samme når det kommer representanter fra det britiske kongehuset til Norge som når vi har Nobel-dekning. Det er en vesentlig del av det etablerte samarbeidet med de internasjonale aktørene, og noe de forventer at vi server på samme måte som vi forventer at de server oss.

Pressen har samlingssted på Radisson Blu Scandinavia i Holbergsgate, og blir busset til flyplassen der prinseparet tas imot av kronprinsparet klokken 12:45, ifølge NTB.

Powered by Labrador CMS