Kommunikasjonsdirektør Sarah Willand bekrefter at de kjenner flere av tilfellene Aleksander Schau skriver om på Twitter. Foto: TV 2

TV 2 kjenner til fem av anklagene om seksuell trakassering

TV 2 bekrefter søndag at de er kjent med fem episoder som omhandler seksuell trakassering på deres arbeidsplass.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medieprofil Aleksander Schau fortalte via en rekke Twitter-melding lørdag om sitt kjennskap til flere episoder av seksuell trakassering og overgrep i mediebransjen. Han har observert disse episodene gjennom sin tid som ansatt i henholdsvis TV 2 og NRK. Søndag bekrefter TV 2 at flere av episodene som Schau har fortalt om har skjedd på deres arbeidsplass.

– Fem av hendelsene kjenner vi igjen, og disse har foregått her i TV 2. Alle har endt med oppsigelse eller avslutning av kontrakt, unntatt én hendelse som har endt med en kraftig advarsel, sier organisasjons- kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til NRK.

Willand har bedt Schau om et møte for å høre mer om eksemplene han nevnte lørdag.

– Vi er enig med Schau i at det han beskriver er totalt uakseptabelt. Han skal ha ros for å ta et oppgjør på vegne av alle dem som har opplevd seksuell trakassering, sier hun på TV2s nettside.

Schau sa lørdag også at han har eksempler fra NRK. Olav Nyhus, direktør ved juridisk avdeling i NRK, opplyser søndag at han ikke kjenner til hendelsene som Schau beskriver.

– Det er først og fremst vondt å se at flere har vært utsatt og rammet for dette, så er det også kjedelig for NRKs omdømme. Men det viktigste er at enhver som står fram med en sånn historie skal føle at den blir tatt alvorlig, sier Nyhus.

Powered by Labrador CMS