Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.
Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

Viaplay mot TV 2

TV 2 slipper å legge fram interne dokumenter

Men lagmannsretten tar ikke stilling til den prinsipielle dimensjonen ved saken, mener Norsk Redaktørforening.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Borgarting lagmannsrett tok TV 2 og Norsk Redaktørforenings anke til følge og satte til side tingrettens avgjørelse, skriver Norsk Redaktørforening (NR) på egen nettside.

Viaplay får dermed ikke innsyn i interne e-poster og notater om redaksjonelle vurderinger knyttet til TV 2s bruk av utdrag fra Premier League-kamper i nyhetssendinger.

Bakgrunnen for striden er at Viaplay mener TV 2 forsyner seg for mye av Premier League-opptak. TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen har tidligere argumentert for at kanalen holder seg «godt innenfor den lovfestede retten vi har som nyhetskringkaster».

I en kjennelse i Oslo tingrett 29. november 2022 ble TV 2 pålagt å legge fram blant annet interne e-poster og notater om hvilke redaksjonelle vurderinger mediehuset har gjort i forbindelse med bildebruken fra Premier League-kamper i TV 2s nyhetssendinger.

TV 2 anket kjennelsen. Norsk Redaktørforening besluttet samtidig å tre inn som partshjelper for TV 2, fordi et pålegg om å utlevere dokumentene ifølge foreningen ville være i strid med ytrings- og pressefriheten.

Lagmannsretten avgjorde saken basert på at de aktuelle dokumentene ikke er relevante for saken, og går derfor ikke inn på de prinsipielle spørsmålene TV 2 og NR har reist, skriver NR.

– Vi er glade for lagmannsrettens kjennelse, selv om vi skulle ønske at de også hadde tatt stilling til den prinsipielle dimensjonen ved saken, sier Reidun Kjelling Nybø, generalsekretær i NR, til egen nettside.

Sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 legger til:

– Selv om lagmannsretten avgjør saken på et annen grunnlag, tror vi at støtten fra NR og den sterke prinsipielle argumentasjonen har bidratt til at kjennelsen ble satt til side.

Powered by Labrador CMS