Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i Danmarks radio.

Danmarks Radio vurderer betalingsmur

Etter mange anklager fra konkurrentene om at de er for store, for dyre og gir urettferdig konkurranse, vurderer Danmarks Radio å innføre betalingsmur på nettet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Anklagene mot DR er ikke bare kommet fra konkurrenter som Politiken, Berlingske og Jyllands-posten, men også fra regjeringen og det blå parlamentariske flertallet i Danmark. Det skriver danske TV2.

TV2 forteller at kringkastingen siden i sommer har mottatt kraftig kritikk fra sine motstandere, men at DR selv har vært tause. Kulturminister i Danmark, Bertel Haarder, har etterlyst et utspill fra DR som kan komme kritikerne i møte, og nå har generaldirektøren, Maria Rørbye Rønn, svart på kritikken. Selv om hun langtfra er enig med kritikerne, er hun lydhør for noe. 

Vurderer betalingsmur

DANMARKS RADIO

  • DR har eksistert siden 1. april 1925.
  • DR ledes av et styre på 11 medlemmer, som utpekes for fire år av gangen og av en ledelse anført av generaldirektøren.
  • DR består i dag av seks tv-kanaler, ni radiokanaler, nettsider og åtte orkester og kor.

Kilde: dr.dk

De private mediene har beskyldt DR for urettferdig konkurranse på nett, og har derfor oppfordret DR til å innføre login på DR.dk i likhet med de betalingsmurene man kjenner fra de fleste avisers nettsider.

– Jeg avviser ikke forslaget. Vi lytter til det, overveier og analyserer det. Men det er utfordringer, for det bryter med det fundamentale ved allmennkringkasting, nemlig at alle har fri og uhindret adgang til det. Men vi overveier det, sier Rønn til danske TV2

Generaldirektøren vil ikke snakke om et slankere DR. Hun mener at DR må være robust for å kunne utføre sin plikt som allmennkringkaster. Hun oppfordrer derfor kulturministeren til å igangsette en uavhengig undersøkelse av hvordan DR påvirker kommersielle medier. 

– Vi har i årevis diskutert om DR er skadelig for de kommersielle medier, men internasjonale undersøkelse viser at land med sterke allmennkringkastere har samme utfordringer som land uten. Vi har behov for et opplyst grunnlag for å ta den debatten.

Det fremgår ikke i intervjuet om Rønn ser for seg en tilleggsbetaling til lisensen, eller om man registrerer seg som bruker når man betaler lisens.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS