Tatt av skjermen etter blogg

Trine Grung blogget negativt om kollega Elin Tvedt, dermed mistet hun programlederjobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Trine Grung benyttet bloggen sin til å stille spørsmål om hva Elin Tvedt har bidratt med mediemessig. Det medførte pressestorm, og nå har TVNorge tatt henne av prosjektet Bli ny: Mor og datter, skriver Her og Nå.

– Kontrakten løper

I bloggen skrev Grung: «Ta for eksempel Elin Tvedt… nydelig jente og veldig trivelig i tillegg… men mediemessig, hva har hun egentlig gjort? 71 grader nord er en like stor suksess uten henne, en natt med Elin var en flopp, sparket fra NRK grunnet hun kan IKKE intervjue i det hele tatt! Værdame på TV 2 (passer hun veldig godt til). Utover det, hva har hun gjort? INGENTING! Forsider på avisene hver gang hun viser seg får hun, og vi som lesere lar oss lure av et vakkert ytre!» Grung har fjernet dette innlegget fra bloggen sin.

I ettertid har den avsatte programlederen også beklaget fokuset rundt blogginnlegget.

– Ja, fokuset ble feil, og det var ikke greit at jeg brukte navn, bare så det er sagt med en gang. Det har jeg beklaget overfor Elin, skriver programlederen.

Nå er hun tatt av skjermen inntil videre.

– Hun er tatt av prosjektet, men kontrakten hennes løper videre, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge.

Kan komme tilbake

Landsverk utelukker ikke at Grung kan komme tilbake på skjermen igjen.

– Det ser jeg ikke bort fra. Hva det blir til etter hvert, vet jeg ikke, det vil fremtiden vise, sier Landsverk.

Innlegget til Grung har skapt reaksjoner også internt i TVNorge.

– Som jeg sa til VG, må det stå for hennes egen regning, hun må få lov til å mene det hun vil. Men jeg synes ikke det er bra for den lille familien i TVNorge at man uttaler seg på denne måten.

Landsverk vil ikke kommentere hva som er den direkte årsaken til at Grung er tatt av prosjektet eller hvor lenge kontrakten hennes løper.

– Jeg ønsker ikke å gå i detaljer. Poenget er at dette er en personalsak for oss, den behandler vi internt og ikke i media.

Journalisten har forsøkt å komme i kontakt med Trine Grung og hennes advokat John Christian Elden, men dette har ikke lykkes.

Powered by Labrador CMS