Dahle lanserer Rødt-tv

RV/Rødt får ikke delta på noen av folkemøtene i NRK eller TV 2. Men partiet svarer med å publisere egenproduserte videoer på sin nettside, partilederblogg og YouTube.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

RV har tidligere fått delta på enkelte folkemøter, men i år er partiet utestengt fra begge tv-kanaler. Ifølge dem selv uten at NRK eller TV 2 har gitt noen begrunnelse.

– Vi har spurt, men ikke fått noe svar, sier partileder Torstein Dahle.

Ved forrige Stortingsvalg fikk iallfall partiet delta ved ett folkemøte.

Merkelig

– Ut fra at vi tidligere har deltatt på folkemøtene, synes vi det er merkelig at tv-kanalene nå har stengt oss ute. Det betyr jo at kanalene har gjort andre vurderinger og har andre kriterier for deltakelse, uten at de vil si noe om hva disse kriteriene går ut på, sier Dahle.

Men RV vil ikke sutre, og prøver heller en vri for å nå ut med sitt budskap.

– Vi vil etter hvert eneste NRK-folkemøte publisere en kort videokommentar der vi tar opp temaene som ble diskutert i folkemøtet. Denne vil vi publisere i flere kanaler samme kveld som folkemøtet ble sendt på tv, sier Dahle.

Uten avbrytelser

RV garanterer en valgsending full av innhold og uten avbrytelser. Videoen blir lagt ut om lag klokka 23.30 på deres nettsider, partilederblogg og på YouTube.

– Men kan det veie opp for mangelen på deltakelse ved folkemøtene?

– Vi prøver iallfall så godt vi kan, sier Dahle.

RV har egentlig skiftet navn til Rødt, men var for seint ute med navneskifte til å få bruke navnet ved dette valget. Dermed brukes RV/Rødt

Powered by Labrador CMS