Fiskerstrand kumulert inn

NRK beskyldte Høyre-politikeren Toril Fiskerstrand for å ha kommet med rasistiske uttalelser. Velgerne svarte med å gi henne fast plass i bystyret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det offisielle valgresultatet foreligger ikke før seinere i dag, men det synes klart at Toril Fiskerstrand blir å finne blant Høyres 16 representanter i Oslo bystyre.

Jeg kan ikke bekrefte noe offisielt på nåværende tidspunkt, men det stemmer at jeg har fått vite at Fiskerstrand skal være valgt inn, sier leder for Oslo Høyre, Michael Tetzschner.

Sympatistemmer

Toril Fiskerstrand sto oppført på ukumulert plass på Høyres liste. At hun nå kommer inn som bystyrerepresentant for Oslo Høyre, betyr at hun er blant de seks ukumulerte på lista med flest personlige stemmer.

– I prinsippet kan det være nok med én stemme, siden alle bak de ti forhåndskumulerte stiller likt. Men jeg er ikke i tvil om at Toril har fått mange sympatistemmer etter rasismebeskyldningene hun ble utsatt for fra NRK, sier Tetzschner.

Overrasket

Toril Fiskerstrand innrømmer at hun er overrasket over å ha blitt valgt inn, etter de negative presseoppslagene.

– Jeg har nok fått noen stemmer fra folk som trodde jeg mente det jeg sa. Og det er litt leit, men jeg håper de fleste som stemte på meg gjorde det fordi de skjønte hva jeg egentlig ville si, sier Fiskerstrand.

1954 personlige stemmer

Da tallene fra Oslo valgstyre ble offentliggjort tirsdag ettermiddag, viste det seg at Toril Fiskerstrand hadde fått 1954 personlige stemmer, og at hun dermed er inne på en 49. plass (av 59) i Oslo Bystyre.

De nøyaktige tallene forteller at hun fikk 150 personlige forhåndsstemmer og 30 slengere, mens hun på selve valgdagen kunne notere 1297 personstemmer og 477 slengere.

Til sammenlikning fikk Høyres Oslo-topp Erling Lae på valgdagen 16.182 personlige stemmer og 3161 slengere.

Oppdatert kl. 17:48

NRK forsvarer skjult mikrofon

Tvilsom provokasjon

Powered by Labrador CMS