Jens knuser Erna

Mens Jens Stoltenberg en uke ut i valgkampen er blitt omtalt mer enn 1600 ganger, har Erna Solberg blitt nevnt i avisene knapt 400 ganger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det viser en undersøkelse som Journalisten gjør i samarbeid med Retriever. Gjennom hele valgkampen vil vi daglig telle hvor hyppig lederne for de politiske partiene på Stortinget er blitt omtalt i landets nettaviser og ledende papiraviser. Utviklingen fra dag til dag vil du kunne følge på Journalisten.no.

Usynlige Sponheim

Vi begynte å telle 6. august, og resultatet så langt viser at Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg er i klar ledelse. Han er registrert med 1684 omtaler, mens hans hovedmotstander i valget, Frps Siv Jensen, må nøye seg med å ha blitt nevnt i mediene 996 ganger. Hun må se seg slått også av Senterpartiets Åslaug Haga, som kan notere seg 1106 omtaler så langt.

For Høyre og Erna Solberg er gjennomslaget i redaksjonene langt dårligere. Hun har kun blitt omtalt 418 ganger siden 6. august – 1266 ganger mindre enn Jens Stoltenberg.

Også Venstres Lars Sponheim har truffet mediene oppsiktsvekkende dårlig i valgkampens første dager. Med sine 215 omtaler er han helt på bånn blant partilederne på Stortinget.

Om undersøkelsen

Ved hjelp av medieovervåkingsbyrået Retriever teller vi daglig hvor hyppig lederne for de politiske partiene på Stortinget er blitt omtalt i samtlige aviser på nett i Norge. Også omtale i alle de sentrale dagsavisene som er registrert i Retrievers nyhetsarkiv er inkludert i undersøkelsen.

Når det gjelder nettavisene, er kun de som er medlem av Mediebedriftenes Landsforening, Landslaget for Lokalaviser eller Den Norske Fagpresses Forening inkludert i undersøkelsen.

For at tallene skal gjenspeile hvilke partiledere som klarer å få mest redaksjonell omtale, er alle ikke-redaksjonelle kilder på nettet luket vekk.

Powered by Labrador CMS