Var ikke PR-stunt: Nå er «Taylor Swift-reporteren» ansatt

Skal dekke popstjernen på heltid for amerikansk avisgigant.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske mediekonsernet Gannett har nå funnet sin «Taylor Swift-reporter». 

Bryan West, en 35 år gammel journalist fra Arizona, har flyttet til Nashville for å ta over den nyopprettede stillingen. Fra og med denne uka vil West jobbe for USA Today og Gannetts over 200 lokal- og regionaviser, og rapportere utelukkende om Taylor Swift, skriver Variety.

– Jeg vil si at denne stillingen ikke er så forskjellig fra å være en sportsjournalist som er en fan av hjemmelaget, sier West til Variety.

Da Gannett først annonserte jobbsøket i september, førte det til kritikk og debatt blant amerikanske mediefolk. Enkelte argumenterte for at ansettelsen av en dedikert Swift-reporter var et tegn på at dommedag nærmet seg, mens andre igjen var positive og mente at dette kanskje kan bidra til at lokalavisene når flere yngre mediebrukere. 

Michael Anastasi, redaktør for avisen Tennessean og Gannetts visepresident for lokale nyheter, understreker at de hele tiden var ute etter en ekte journalist for rollen, og at dette aldri var ment som noe PR-stunt.

Gannett søkte også etter en Beyonce-reporter. Til sammen fikk konsernet over 1000 søknader til de to journaliststillingene. Blant søkerne skal det ha vært Emmy-vinnende journalister, Tiktok-influensere og en journalist som i dag dekker Det hvite hus.

Sammen med sin søknad om å bli Taylor Swift-reporter, sendte Bryan West denne videoen, hvor han forteller hvorfor akkurat han burde få jobben:

Powered by Labrador CMS