Var terrormål, nå på vitnelisten

I Aftenposten var det kun én journalist Anders Behring Breivik hadde sansen for, og det var ikke sjefredaktør Hilde Haugsgjerd. Nå er hun på terroristens vitneliste.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidlig i august ble det klart at terroristen ønsket å angripe journalister i flere medier, deriblant Dagsavisen, NRK og Aftenposten.  VG skrev den gang at Breivik slo fra seg planen om å sprenge Postgirobygget fordi det ville ramme for mange sivile.
Nå er det klart at Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd står på listen over vitner Breivik og hans forsvarere ønsker å kalle inn.
Flere medienavn
Ifølge VG står også redaktør Hans Rustad i Document.no på listen, samt journalist Øyvind Strømmen.
Professor Frank Aarebrot har overfor TV 2-nyhetene karakterisert listen, som består av 29 navn, som en oppskrift til sirkus.
Haugsgjerd forteller til Journalisten at hun ikke har mottatt noen innkalling fra retten ennå, men sier samtidig at det ikke foreligger noen grunn til at retten ikke skal følge den. Når det er sagt er det uansett ikke sikkert at hun blir stående på listen over ønskede vitner.
Kan endres
Sjefredaktøren sier videre at hun ikke har gjort seg noen tanker om hvorfor hun er ønsket som vitne av mannen som også ville bombe avisen hun leder.
Advokatfullmektig Odd Ivar Aursnes Grøn ved Advokatkontoret Lippestad sier at de ikke ønsker å kommentere vitnelisten før de har besøkt sin klient på Ila landsfengsel senere i dag. Det vil bli holdt en provisorisk pressekonferanse i anledning vitnelisten og den psykiatriske sakkyndiges rapport om deres klient.
Grøn sier videre at det kan komme endringer i vitnelisten, og at det derfor også ikke er aktuelt å kommentere den nå.

Powered by Labrador CMS