Bernt Olufsen. Foto: Birgit Dannenberg
Bernt Olufsen. Foto: Birgit Dannenberg

Olufsen gir seg i VG

VGs sjefredaktør går av etter 17 år. Torry Pedersen overtar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i VG ble samlet i auditoriet i Akersgata klokka 13 i ettermiddag. Da Olufsen (56) kunngjorde sin avgang, skal det ha gått et gisp gjennom forsamlingen. Sejfredaktøren fikk øredøvende applaus fra forsamlingen, forteller ansatte på Twitter.

– Tidspunktet for å gå av er helt perfekt. Nå når papir og digitalt skal jobbe integrert i ett selskap, inntrer et nytt tidsskille i VGs utvikling, sier Olufsen til VG Nett.

Olufsen blir redaktør i Schibsted Media Group.

Torry tar over

Torry Pedersen blir eneleder for VG. Slik beskriver Schibsted sjefskabalen i en pressmelding:

Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted Media Group har besluttet å endre sammensetningen i konsernledergruppen. Torry Pedersen går ut av ledergruppen som en konsekvens av at han blir ansvarlig redaktør i Mediehuset VG, i tillegg til hans nåværende stilling som adm. direktør. Adm. direktør i Schibsted Sverige, Raoul Grünthal, går inn i ledergruppen. Endringene i konsernledelsen trer i kraft 1. februar 2011, mens Pedersen overtar redaktørjobben en måned senere.

– En stor publisist

Dagbladets sjefredaktør Lars Helle sier til Journalisten at han ble overrasket over nyheten om Bernt Olufsens avgang. Helle er dypt imponert over Olufsens innsats som VG-redaktør.

– Han har en imponerende karriere bak seg i VG. Det er vanskelig å forstå at han har kunnet holde en slik posisjon som redaksjonell leder for Norges største avis, så lenge. Det står det all respekt av, og vi har mye å lære av Olufsen og hans innsats.

– Hva tenker du spesielt på?

– Olufsen er en stor og bra publisist. Man kan helt sikkert lære mye av måten hans å drive en redaksjon på, med et sterkt redaksjonelt fokus. Han har åpenbart vært aktiv og ekstremt dyktig i den daglige ledelsen av redaksjonen

– Hva er sier du til at Torry Pedersen tar over?

– Jeg tror det er bra for VG å få en så erfaren mann i ledelsen. Han har solid erfaring både fra papir og nett, og en fortid i Dagbladet.

Powered by Labrador CMS