Norske Erling Braut Haaland er den første som har scoret 35 mål i en Premier League-sesong.

Erling Braut Haaland

VG har styrket Haaland-dekningen: – For et par måneder siden synes jeg vi hadde for lite trøkk

Sender live etter hver storkamp, har fast journalist i Manchester og har egenutviklet Haaland-tracker.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble Erling Braut Haaland historisk, da han satt rekord for flest mål i Premier League i løpet av en sesong. Foreløpig har nordmannen scoret 35 mål for Manchester City i Premier League, og fortsetter å jakte flere målrekorder.

Interessen for Haaland har lenge vært enorm i norske medier, og suksessen har gjort at VG har utviklet en egen Haaland-tracker, der man kan følge fotballspillerens rekordjakt.

Oppdateres kontinuerlig

Onsdagens Haaland-mål var også tatt høyde for i trackeren til VG. Ny tittel og ingress var allerede lagt inn, så da målet var godkjent kunne nettsiden formidle at den nye rekorden var et faktum.

VGs Haaland-tracker.

Avdelingsleder for redaksjonell utvikling i VG, Henrik Odiin, sier til Journalisten at bakgrunnen for trackeren var at de ønsket kontroll på dataene.

– Han scorer flest mål i den største ligaen i den største sporten i verden. Tallene er så sentrale, og det handler om å bruke tall både visuelt og pedagogisk mot brukerne, sier Odiin.

Enten det er pandemitall, strømpris eller mål er det interessant å kunne bruke tallmateriale og data inn i artikler, men også som journalistikk, sier Odiin.

– Sluttbrukeren leser en artikkel, men kan også få muligheten til å nerde seg videre. Det er en modell vi synes er spennende og som gir brukerne muligheten til ulik tilnærming. Man kan lese en sak om strømpris, men også se hvor mye man eksporterer av strøm, for eksempel. Det blir et slags dashbord for områdene der det finnes strukturerte data.

Haaland-trackeren gir noe faktuelt som ruller og går, og som kontinuerlig blir oppdatert på gode kilder, sier Odiin, som forteller at arbeidet med trackeren har vært tidkrevende.

– Men det er noe vi får glede av i lang tid. Utvikler, designer og tidligere sportsjournalist, Sondre Nilsen, skal ha mye av æren for det. Han har jobbet mest med det, og veldig lenge med datakvaliteten og presentasjonen, sier han.

– For lite trøkk

På spørsmål om det blir for mye dekning av Erling Braut Haaland, svarer sportssjef i VG, Frode Buanes, at det er vanskelig å se for seg at man kommer til å angre på omtalen.

– For et par måneder siden synes jeg vi hadde for lite trøkk på Haaland og Ødegaard. Vi snakker jo om at to nordmenn er helt i toppen blant Premier Leagues beste spillere, sier han.

De siste to månedene har VG sørget for å til enhver tid ha en journalist på plass i England for å følge innspurten i ligaen. Jens Friberg og Mats Arntzen bytter på jobben, mens det i forrige uke også var et eget videoteam på plass, forteller Buanes.

– Interessen er nå så høy at vi har ukentlige Premier League-program, i tillegg til jevnlige livesendinger med reaksjoner fra England dagen etter store kamper.

Buanes forteller at de ti best leste Haaland-sakene i snitt er lest en halv million ganger hver, og siden i fjor sommer er VGs Haaland-saker lest over 75 millioner ganger.

– TV-tallene er også ekstremt gode både når det gjelder Haaland og Ødegaard. Gjennom samarbeidsavtalen med Viaplay kan VG legge ut klipp fra Premier League nærmest i sanntid.

Powered by Labrador CMS