Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 Nyhetskanalen tar kanalen med inn i Faktisk.no. Foto: TV 2.

TV 2 går inn i samarbeidet om Faktisk.no

Bidrar med ett journalistisk årsverk og to millioner kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sammen med konkurrentene Dagbladet, VG og NRK, har TV 2 nå sluttet seg til aksjeselskapet som skal drive med faktasjekk og avsløre falske nyheter. Det opplyser kanalen i en pressemelding. 

– Jeg er har tro på at Faktisk.no vil videreutvikle journalistikken i Norge, og bli et godt supplement til TV 2s selvstendige plikt til å utøve samfunnsoppdraget. Dette skal ikke være i stedet for, men i tillegg til, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i pressemeldingen.

Hun forteller Journalisten at TV 2 skal bidra med to millioner kroner og ett journalistisk årsverk. 

Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no sier i pressemeldingen at de er svært stolte over å få TV 2 med på laget. Det vil ikke bare styrke det økonomiske fundamentet til Faktisk.no, men også gi tilgang til nyttig kunnskap og kompetanse som vil komme kildekritikken til gode i alle kanaler, mener han.

Fra før er det kjent av Faktisk.no har hatt dialog om samarbeid med blant annet NTB, NTNU, SINTEF og IBM. Denne uken har Faktisk.no også hatt samtaler med Universitetet i Bergen.

– Vi ønsker å være samarbeidspartner for å utvikle utdanning og forskning knyttet til Faktisk.no, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universitet i Bergen.

Les også: NTB vil med på faktasjekknettstedet Faktisk

Ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg og styreleder Helje Solberg i Faktisk.no. Foto: Angelica Hagen

Historisk

Det var i slutten av mars det ble kjent at NRK, Dagbladet og VG gikk sammen om det de kalte et «historisk samarbeid».

Faktisk.no skal være en uavhengig virsomhet for faktasjekk som skal faktasjekke samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet, det politiske ordskiftet og mediene. Egeberg uttalte på pressekonferansen da samarbeidet ble kjent, at de også skal faktasjekke påstander og poster i sosiale medier - særlig de som trender. 

Les også: Slik skal Faktisk-redaksjonen faktisk jobbe

Nettstedet starter opp før sommeren en gang. Innholdet fra tjenesten skal være fritt tilgjenglig for alle.

Prosjektet finansieres av totalt 8 millioner kroner - to millioner kroner hver fra stiftelsene Tinius, Dagblad-stiftelsen og Fritt Ord, samt to millioner kroner fra NRK. Og nå altså to millioner kroner fra TV 2. 

Journalisten kunne tidligere i dag melde at Faktisk.no allerede er i gang med å finansiere år to

 

Powered by Labrador CMS