Bergensmediene flytter sammen

Mediebyen blir en realitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På en pressekonferanse klokken tolv torsdag vil NRK, TV 2, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen presentere planene for samlokalisering. Samtidig blir det offentliggjort hvilken eiendom mediebedriftene har valgt.

 Arbeidet med en medieklynge begynte i 2011. I fjor ble aktuelle eiendommer redusert fra fire til to, og de seks aktørene brukte sommeren på å arbeide fram kravlister for bygget. Eiendomsaktørene presenterte sine tilbud i fjor høst.

 Marineholmen eller DNB

Styret i Egmont som eier TV 2 og styret i NRK bestemte seg denne uken for å gå for en medieklynge i Bergen. I pressemeldingen som er sendt ut skriver aktørene:

 “Visjonen bak Media City Bergen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet gjennom å koble ulike medie-, teknologi-, utdannings- og forskningsmiljøer.”

 Det er medieutdanningen ved Universitetet i Bergen som skal samlokaliseres med mediebedriftene og mediegrafikkselskapet Vizrt.

 Både Bergensavisens og TV 2s leieavtaler går ut i 2015. TV 2 er spesielt interessert i å finne en ny beliggenhet, siden det ikke er mulig å bygge ut mer i de tre lokalene de leier i på Nøstet.

 Valget står mellom GC Riebers eiendom Marineholmen like vest for Store Lungegårdsvann, og Entra Eiendoms Lars Hilles gate 30 nordvest for Store Lungegårdsvann. Sistnevnte er kjent som DNB-bygget.

 Sjefredaktørene fra TV 2, Bergens Tidende og Bergensavisen, direktør Grete Gynnild-Johnsen i distriktsrevisjonen til NRK, rektor Sigurd Grønmo ved Universitetet i Bergen og president NEMEA Fredrik Gunnestad i Vizrt vil alle være tilstede på pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS