I 2016 kan Bergen få Nordens første MediaCity.

Hit flytter bergensmediene

Havner i gamle banklokaler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En ringerunde i formiddag til mange som visste hvor Bergens nye medieby havner, etterlot ikke tvil hos oss: Det blir DnBs tidligere hovedkontor, mens CG Rieber - eid av en av byens mektigste familier - står tilbake som taper.

Dette ble bekreftet på pressekonferansen klokka tolv torsdag. NRK, TV 2, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen tar sikte på å flytte inn i DNB-bygget i Lars Hilles gate.

Arbeidet med en medieklynge begynte i 2011. I fjor ble aktuelle eiendommer redusert fra fire til to, og de seks aktørene brukte sommeren på å arbeide fram kravlister for bygget. Eiendomsaktørene presenterte sine tilbud i fjor høst.

Samler miljøer

Aktørene vil nå gå inn i sluttforhandlinger med Entra Eiendom, som eier bygget. En endelig beslutning om flytting blir først tatt i august/september. Det var TV 2 som tok initiativ til prosjektet for halvannet år siden.

–  Mediebransjen er inne i en periode med store og raske endringer. Vi har derfor stor tro på å samle kreative miljøer og skape felles møteplasser på tvers av organisasjonene. Innholdsutvikling er mer teknologistyrt enn tidligere. Derfor er det veldig spennende å knytte store innholdsprodusenter enda tettere til ledende medieteknologiselskaper. Enda mer nyskapende blir prosjektet når fremtidens medarbeidere utdanner seg i hjertet av et pulserende mediemiljø, sier sjefsredaktør Alf Hildrum i TV 2 i en pressemelding.

Ferdig i 2016

Både Bergensavisens og TV 2s leieavtaler går ut i 2015. TV 2 er spesielt interessert i å finne en ny beliggenhet, siden det ikke er mulig å bygge ut mer i de tre lokalene de leier i på Nøstet.

Forutsatt at sluttforhandlingene fører frem, vil bygget stå klart i 2016. Bygget er i dag regionkontor for DNB, og det blir nødvendig med ombygging og utvidelse før aktørene kan flytte inn. Etter planen skal bygget utvides med 10 000 kvadratmeter slik at det totalt blir på 45 000 kvadratmeter. De seks nederste etasjene skal få sammenhengende plan. MediaCity Bergen vil bli arbeidsplass for 1.200 - 1.500 mediefolk.

 Sjefredaktørene fra TV 2, Bergens Tidende og Bergensavisen, direktør Grete Gynnild-Johnsen i distriktsrevisjonen til NRK, rektor Sigurd Grønmo ved Universitetet i Bergen og president NEMEA Fredrik Gunnestad i Vizrt var til stede på pressekonferansen.

Innovasjonsmiljø

Styret i Egmont som eier TV 2 og styret i NRK bestemte seg denne uken for å gå for en medieklynge i Bergen. I pressemeldingen som er sendt ut skriver aktørene:

 “Visjonen bak Media City Bergen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet gjennom å koble ulike medie-, teknologi-, utdannings- og forskningsmiljøer.”

 Det er medieutdanningen ved Universitetet i Bergen som skal samlokaliseres med mediebedriftene og mediegrafikkselskapet Vizrt. I pressemeldingen skriver aktørene at de håper at enda flere medieselskaper blir med inn i MediaCity Bergen.

Store ambisjoner

Ambisjonene er store: Det planlegges et Greenhouse hvor gründere og småbedrifter kan utvikle seg, det skal være spisesteder, møteromssenter og gode fellesarealer som blant annet skal ha byens største og mest teknologiske lobby.

– Arbeidslokalene skal være det beste stedet for å drive medieproduksjon med fokus på samhandling, visuell åpenhet og kontakt mellom mennesker, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS