Herman Henriksen, tester utstyret på Sortland torg, sammen med redaktør i Vesterålen Online (Vol), Geir Bjørn Nilsen (bak). Foto: Kristine Lindebø

Vol satser på medieelever i stort fotballsamarbeid

SORTLAND (Journalisten): Polaris og Amedia samarbeider om live-streaming av kamper.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Medieelevene er i en helt annen divisjon enn oss når det kommer til teknikk og levende bilder, sier redaktør Geir Bjørn Nilsen i Vesterålen Online (Vol) til Journalisten.

Nettavisa i Vesterålen har satset stort på streaming av fotball den siste tiden, med livesendinger fra kamper i 3. og 4. divisjon, samt futsal-kamper. Da det ble for mye for en liten redaksjon å klare alene, engasjerte de fire elever fra medier og kommunikasjons-linja på Stokmarknes videregående skole til å gjøre jobben.

– Vi så ganske fort at vi ikke kunne bruke bare de fast ansatte. Vi har nå full dekning av avdeling seks i 3. divisjon, og vi dekker alle hjemmekampene, sier redaktøren.

Konsernsamarbeid

Satsinga begynte da Amedia tok kontakt og ville få til et samarbeid med Polaris Media, som eier Vol. Amedia har satset stort på streaming av fotball de siste årene, og ønsket nå å kunne sende kamper også fra Polaris-avisenes dekningsområder.

Vol begynte med streaming av futsal, der flere vesterålslag ligger på øverste nivå. Deretter utvidet de med 3. divisjon i ordinær fotball, og etterhvert 4. divisjon, hvor de også samarbeider med aviser som Lofotposten og Fremover.

– Jeg har spådd at Herman får ei stor fremtid som pressemann, sier Vol-redaktøren og ser bort på Herman Henriksen, som han kaller for «lagkaptein» for de fire som har fått frilanskontrakt med Vol.

Redaktør i Vesterålen Online (Vol), Geir Bjørn Nilsen, og elev på medier og kommunikasjon, Herman Henriksen. Foto: Kristine Lindebø

– Dette som er livet vårt

– De sier det er enklere å lære når man er yngre, vi er jo oppvokst med teknologien og bruker også mye tid på video på skolen. Men vi gjør det jo på fritida også – det er dette som er livet vårt, sier Henriksen.

– Men noen ganger blir man litt lei av fotball, innrømmer han.

Elevene jobber stort sett hver helg, og må ofte kjøre lange avstander for å komme seg til kampene. Henriksen er den eneste av dem som har førerkort, det blir derfor noen ganger en logistikkutfordring, men så langt har det gått bra. I helga ble hele ti kamper streamet på Vol gjennom samarbeidet med de andre mediehusene –seks på lørdag og fire på søndag.

Hele ti kamper ble livestreamet på nettavisa Vol i helga. Foto: Skjermdump, vol.no

På skolen jobber de prosjektbasert, og ifølge Henriksen får de grundig filmopplæring. De har også hatt flere livesendinger.

– Prinsippene er de samme, men vi måtte sette oss inn i det meste på nytt når vi skulle sende for Vol.

Henriksen har også jobbet som sommervikar for nettavisa i år og i fjor, og laget blant annet videoserien Nattevaktene, i fjor alene, i år sammen med Vols fotograf Marius Birkeland. Her følger de blant annet politiet på nattpatrulje og nattarbeidere på Hurtigruten.

Powered by Labrador CMS