Leder Finn E. Våga i NJs lønnsutvalg. Foto: Birgit Dannenberg

– Ikke særbehandling

(LESERKOMMENTAR:) Pengene som er innvilget NJs leder og nestleder har skjedd i full åpenhet, skriver lønnsutvalget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NJ bruker i løpet av året millioner på å styrke tillitsapparatet gjennom kurs, seminarer og andre tiltak. I alle årene jeg har vært engasjert sentralt, er dette første gang politisk ledelse søker om midler til å få delta på et kurs som øker deres kompetanse.

Noen synes å tro at dette er penger som de nærmest har bevilget seg selv, siden landsstyret bare ble orientert om saken.

Dette er fakta: Våre to øverste tillitsvalgte søkte om å få dra på seminaret. De ga sin begrunnelse skriftlig for hvorfor de mente det ville gi dem faglig utbytte. Søknadsfristen gikk ut før landsstyret hadde sitt møte denne uka.

Søknaden ble derfor behandlet av lønnsutvalget, som består av fire medlemmer fra landsstyret: Eva Stabell, Hege Iren Frantzen, Åsne Haugli og undertegnede. Vi hadde grundige diskusjoner om søknaden, som vi samlet vedtok å innvilge.

Vi har også fått et vedtak i landsstyret om å lage rutiner for hvem som skal behandle fremtidige søknader.

Washington-søknaden har vært behandlet i full åpenhet etter grundig vurdering og de samme kriterier som gjelder for alle søknader om seminar og kompetansebygging for tillitsvalgte. Her har det altså ikke vært noen særbehandling, om noen skulle tro det.

Vi har heller ikke satt kurs opp mot hverandre. Det er ikke vår oppgave. Vi må ta stilling til de søknadene som foreligger, enten søkeren heter Ole Torp eller Elin Floberghagen.

Finn Våga er leder av lønnstuvalget i Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS