Foto: Robbie Shade/Flickr.com
Foto: Robbie Shade/Flickr.com

Google skjerper retningslinjer etter at flere opplever at reklamevideoene havner før hatvideoer

Flere selskaper har trukket sine kunder fra Google. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Reklamefilmene til annonsører som Telenor, Toro og Maxbo spilles av før YouTube-videoer fra brukere med ekstreme meninger, skriver Dagens Næringsliv

Blant annet har reklamefilmen med Vegard Harm for Telenor Yng havnet før YouTube-videoen «Gay Pride Parade a Tool of International Jews», på kontoen til en selverklært nazisympatisør. 

Medie- og reklamesjef Karianne Salicath i Telenor mener Google må rydde opp i dette. Også flere store internasjonale annonsører har trukket sine kunder fra Google på grunn av samme problem, blant annet Volkswagen og McDonalds, etter at det ble satt søkelys på hvordan annonsørene bidrar til at sider med hat-ytringer tjener penger på deres YouTube-annonser. 

Googles norske kommunikasjonssjef Helle Skjervold viser til at Google har varslet endringer på annonseverktøyene sine. Hun presierer overfor DN at Google ikke kommenterer enkeltannonsører eller videoer, men forklarer at de har iverksatt en gjennomgang av retningslinjer for annonsering, og at de vil gjennomføre endringer som gir annonsører enda bedre kontroll over hvor annonsene vises. 

Powered by Labrador CMS