Espen Teigen synes det er artig at han produserte den mest virale saken i 2021. Her fra han mottok flere interne priser da han jobbet i Nettavisen.

Espen Teigen skrev fjorårets mest virale sak

Motstand mot kongehuset engasjerte stort i 2021.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På Storyboards oversikt over de mest virale sakene i 2021 er det Espen Teigens artikkel om republikanere på Stortinget som troner øverst.

Saken ble publisert hos Nettavisen i mai i fjor og hadde tittelen «Stadig flere politikere vil avskaffe kongehuset: – Helt historieløst». Det var Trygve Slagsvold Vedum som stod for tittelsitatet i artikkelen som havnet på en soleklar førsteplass med til sammen 252.000 delinger, likerklikk og kommentarer i sosiale medier.

Det er nesten tre ganger så høyt engasjement som sak nummer to på listen.

– Det er veldig artig. Det er en god ting at man klarer å treffe det folk bryr seg om. Både for journalister, og de som er i politikken, bør være bevisst på å gjøre saker tilgjengelig for folk, sier Teigen, som i fjor gikk fra journalistjobben i Nettavisen til kommunikasjonsjobb i Fremskrittspartiet.

Alle som er i offentlige ekspertroller har en plikt til å formidle saker slik at andre forstår, sier han.

– Så du for deg så mye engasjement da du skrev saken?

– Jeg visste jo at folk er engasjert i monarkiet. Det som er litt fascinerende er at det blant journalister er usedvanlig mange republikanere, men at det ikke er representativt for vanlige folk. De er veldig glade i monarkiet sitt. Så da saken kom visste jeg jo at den kom til å slå. Det handler om verdier, kultur og hva vi føler på, sier Teigen.

NRK topper

Blant nettavisene var det i 2021, som i 2020, NRK som toppet listen over mest engasjement med over 30 millioner likerklikk, delinger og kommentarer.

VG, Dagbladet, TV 2 og Nettavisen kom på plassene bak, noe som også var relativt likt sammenlignet med 2020, bortsett fra at Dagbladet nå har klatret forbi TV 2 og har inntatt tredjeplassen.

OL og ferie

Hos lokalpressen var det Gudbrandsdølen Dagningens sak om at Maren Lundby droppet OL på grunn av problemer med vekta, som tok førsteplassen. Artikkelen fikk over 25.000 likerklikk, delinger og kommentarer.

Engasjementet for meningsinnholdet i 2021 ble toppet av et innlegg i Dagbladet. Småbarnsfaren Jon Johansens skildring av en småbarnsferie med tittelen «En stille skål for alle småbarnsforeldre» kan skilte med over 76.000 likerklikk, delinger og kommentarer i løpet av året.

Powered by Labrador CMS