VG-sjef Torry Pedersen. Arkivfoto

Torry i finaleheat

Kan bli årets redaktør i Europa i 2012.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VGs ansvarlige redaktør Torry Pedersen er blant fem nominerte i redaktørkategorien til den nystiftede prisen European Press Price. Sju europeiske mediestiftelser, blant dem to danske, tok initiativet til prisen i 2011, og det er dermed første gang den blir delt ut. Avgjørelsen faller 26. januar.

Pedersen er nominert på bakgrunn av VGs dekning av rettssaken mot massedrapsdømte Anders Behring Breivik. Juryen legger spesielt vekt på at Pedersen tok beslutningen om å publisere den hemmeligstemplede rapportene som konkluderte med at Breivik ikke var tilregnelig under massedrapene på Utøya.

Fikk konsekvenser

Juryen peker på at debatten rundt den første rapporten førte til at det ble bestilt en ny rapport, som konkluderte med det motsatte.

- Det å være redaktør er litt som å være fotballtrener. Når laget gjør det bra, får du nesten ufortjent mye ros. Når laget gjør det dårlig, får du ufortjent mye kritikk. Denne nominasjonen er først og fremst en honnør til lagarbeidet i VG i forbindelse med 22. juli-saken generelt og publiseringen av sakkyndigdokumentene spesielt, sier Pedersen til VG Nett.

Konkurrentene

Pedersen har konkurranse fra følgende europeiske redaktørkolleger: Jason Cowley - redaktør for the New Statesman (Storbritannia), Ihor Pochynok - redaktør for lokalavisen Express (Ukraina), Adam Reichardt - redaktør for New Eastern Europe Quarterly (Polen) og Mark Watts - redaktør for nettstedet Exaro (Storbritannia).

Powered by Labrador CMS