Arne Børresen er klubbleder i Demokraten. Foto: Kathrine Geard
Arne Børresen er klubbleder i Demokraten. Foto: Kathrine Geard

Fikk en liten pustepause

Nedbemanningen i Demokraten ble utsatt, de ansatte skal vende hver eneste stein.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Fredrikstad-avisen Demokraten vedtok onsdag å gå for kuttforslagene fra ledelsen i avisen. Men de ansatte protesterer på forslaget om å kutte bemanningen med 4,5 årsverk. Til uka skal den lokale ledelsen og de ansatte møtes for å vurdere andre muligheter.

Vanskelig

– Alt i alt er dette en forsiktig pustepause. Vi har bestemt at prosessen skal gå videre, og det er ikke truffet beslutninger om årsverkskutt, sier redaksjonsklubbens leder Arne Børresen.

Tidligere i år skrev Journalisten at Demokraten kan havne i en vanskelig situasjon. Edda og A-pressen planlegger å få i stand en felles annonsesamkjøring i Østfold. Det vil etter det Journalisten kjenner til innebære at Demokraten blir stående utenfor, fordi Fredriksstad Blad er med og størst i byen.

Det kan innebære tapte annonseinntekter for avisen som kommer ut tre ganger i uken. Resultatet til Demokraten var i fjor på negative 1,8 millioner. A-pressen har i et strategidokument gjort det klart at deres mediebedrifter minst må bidra positivt til konsernets bunnlinje gjennom kjøp av tjenester, dersom de ikke allerede har en positiv bunnlinje isolert.

Oppsigelser

I Fredrikstad er det foreslått at 4,5 av 16 årsverk skal kuttes, og det er ikke sikkert det blir frivillig.

– Oppsigelser kan ikke utelukkes. Vi må gjøre hjemmeleksen grundigere og finne andre alternativer til innsparing enn nedbemanning.

Børresen mener eventuelle nedjusteringer av arbeidstid eller at de ansatte tar ut ubetalt ferie, ikke har vært skikkelig vurdert. Han viser til at det er kommet muntlige innspill, men at det ikke foreligger noe konkret.

– Lokal ledelse la fram forslag til innsparingsplan, denne vedtok styret. Vi må minimum gjennomføre det, og så skal det være lokale drøftelser mellom ledelse og klubbene, og der kan det dukke opp ting man må ta hensyn til. Vi må korrigere driften betydelig for å kompensere for inntektsbortfall, sier styreleder Pål Karlsen.

Powered by Labrador CMS