Omsetningen økte i fjor i Startsiden, selv om trafikken falt. Og med overskudd også i ABC Nyheter kan direktør Espen Udland se tilbake på et godt 2013. Mye tyder på at 2014 kan bli enda bedre. FOTO: Martin Huseby Jensen
Omsetningen økte i fjor i Startsiden, selv om trafikken falt. Og med overskudd også i ABC Nyheter kan direktør Espen Udland se tilbake på et godt 2013. Mye tyder på at 2014 kan bli enda bedre. FOTO: Martin Huseby Jensen

ABC Nyheter går i pluss

Ble vurdert nedtlagt for halvannet år siden.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Trafikkfall til tross, ABC Startsiden dro inn 161,3 millioner kroner i fjor. Det er over seks millioner kroner bedre enn året før.

Landets største portal leverte et driftsoverskudd på 43,4 millioner kroner i fjor. Det er riktignok ti millioner kroner lavere enn i 2012.

Administrerende direktør Espen Udland forklarer dette med økte lønnskostnader. Selskapet nedskalerte driften i 2010, men la om strategien året etter og begynte oppbemanning. Dette fikk ifølge Udland helårseffekt først i fjor.

- Egentlig burde vi tjent færre reklamekroner, sier Udland. Han forteller at de på startsiden har redusert antall annonseflater fra 24 til 17 og heller satset på det han kaller nummer-to-tjenester. Som video, MeeTV og ABC Nyheter. Dermed er det kommersielle trykket på startsiden redusert.

Nyheter står støtt

ABC Nyheter, som ble lansert i 2007, hadde i fjor en topplinje på 34 millioner kroner og leverte et driftsoverskudd på tre millioner. Det er ifølge kolofonen 14 ansatte i redaksjonen.

Det er halvannet år siden ABC Nyheter hadde kniven på strupen og ble vurdert nedlagt. Da hadde nettavisen vært gjennom en omfattende nedbemanning to år tidligere.

Nå er diskusjonen rundt ABC Nyheters fremtid avsluttet.

- Vi har hatt utfordringer med ABC Nyheter. Men vi har vist stamina, vært ganske sta og til slutt fått det til å gå rundt. Dette er andre året de har et positivt driftsresultat. Vi er veldig fornøyd med det, men marginen er lav sammenlignet med en rekke andre av våre produkter. Det er en utfordring for hele bransjen, sier Udland. EBITDA i fjor var på rundt 9 prosent.

Per mai ligger Startsiden svakt bak budsjett, men ifølge Udland har nettstedet i perioden likevel høyere inntekter enn ved samme tid i fjor. En fin vekst, karakteriserer han den som.

OPPDATERT: Akkumulert per mai har ABC Nyheter økt omsetningen med hele 29 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Venter mer fra mobilt

Etter årets fem første måneder har ABC Startsiden 71,5 millioner kroner i omsetning. Det er en økning på 5 prosent fra samme tid i fjor. Ebitda har ved samme tid en vekst på 6 prosent. Og da er ikke MeeTV med i tallene.

MeeTV er Startsidens TV-guide.

I tider da de store medieselskapene kutter kraftig på kostnadene, sier Udland det er en lettelse ikke å ha papirmedier å måtte forholde seg til.

- Men det er viktig å si at selv om ikke vi ikke er på papir, er markedet likevel humpete. Annonseinntekter er det eneste beinet vi har å stå på.

Etter å ha investert betydelig på mobil og tablet, aner Udland at inntektene begynner å komme, men det er et halvår senere enn ønsket.

Powered by Labrador CMS