Dermed ble nettstedet nektet tilgang til skattelistene.

Skatteetaten mener ABC Nyheter ikke produserer nok

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som de fleste andre større nettstedene i Norge søkte ABC Nyheter om tilgang til skattelistene for å bedrive journalistikk på disse. Svaret fra Skattedirektoratet var nok ikke akkurat som redaktør Tor Strand hadde ventet seg.

Ikke presseorgan

– Etter en gjennomgang av et utvalg tilgjengelige artikler på http://www.abcnyheter.no er det tilsynelatende slik at hovedandelen av artiklene på nettstedet er skrevet av andre mens noe er egenprodusert, skriver Skattedirektoratet i et brev sendt til finansdepartementet og som er gjengitt på Skattebetaleren.

Videre i begrunnelsen heter det at direktoratet legger eierskapet til ABC Nyheter inn i vurderingen av egenproduksjonen og viser til at nettsiden eies av ABC Startsiden, og ikke et løsrevet selskap.

– På denne bakgrunn fastholder Skattedirektoratet avslaget om at ABC Nyheter ikke er et presseorgan (…).

Forsinkelser

I en e-post til Skattebetaleren skriver redaktør Tor Strand i en e-post tilat vurderingen til direktoratet i denne saken er meget slett. Han forteller at det ikke nyttet å vise til at de var en selvstendig redaksjon med egenproduksjon. Og selv om Finansdepartementet omgjorde direktoratets vedtak, kom nettstedet for sent i gang med arbeidet med skattelistene.

– Vi kom i grunnen ikke i gang ordentlig før det var under en uke igjen til tallene materialet skulle publiseres. Tilrettelegging og prøvekjøring av slike datamengder kan være en omfattende og tidkrevende øvelse. Forsinkelsen førte i verste fall til at vi ikke kom helt i mål med det vi ønsket å bruke materialet til.

Powered by Labrador CMS