Kristine Brunmark etterlyser tariffavtale på vegne av sine medlemmer. Foto: Miriam Schjetlein

ABC-ansatte legger ned arbeidet

Vil ha tariffavtale.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag går de ansatte i ABC Nyheter til aksjon mot ledelsen i ABC Startsiden og med det Telenor.

Igjen opplever de NJ-organiserte medarbeiderne i ABC Nyheter at det lokale oppgjøret er gitt på forhånd. I år ble rammen på 3,3 prosent. Hvilket ifølge klubbleder Kristine Brunmark er identisk med resultatet i Telenors oppgjør.

- Det er ikke rammen vi først og fremst er opptatt av. Det handler ikke om av kroner og ører. Det vi ønsker er reelle forahandlinger og det oppfatter vi at ikke skjer. Vår oppfatning er at ledelsen på Fornebu dikterer resultatet i forhandlingene mellom ledelsen i ABC Startsiden og NJ-organiserte medarbeidere.

Problemet for de ansatte er at de ikke har en tariffavtale. Som Telenor-eid bedrift er ABC Startsiden tilknyttet Abelia, men denne organisasjonen har ingen journalistavtale. Dermed har de ansatte i ABC Nyheter hverken tariff- eller hovedavtale.

- Vi har en lokalavtale. Dersom den sies opp, står vi igjen med ingen ting.

Klubblederen forklarer at siden de ikke har noen tariffavtale, har det heller ikke vært mulig å inngå avtaler om AFP. Det rammet en konkret medarbeider. Brunmark sier det føles usikkert ikke å ha en tariffavtale.

Onsdag legger de ansatte ned arbeidet i to timer for å uttrykke sin misnøye med at ledelsen ikke har inngått en tariffavtale slik medarbeiderne i en årrekke har etterlyst.

I forrige uke kunne Journalisten fortelle at ABC Nyheter i fjor gikk med overskudd for andre år på rad. Det var første gang ABC Startsiden ga ut tallene for nyhetstjenesten sin.

Administrerende direktør Espen Udland er på reise og har derfor ikke sett brevet fra redaksjonsklubben. Han ønsker ikke å kommentere saken før han har fått satt seg inn i den først.

Powered by Labrador CMS