ABC: - Vi satte ikke liv i fare

Avviser politiets påstand etter at deres journalist ringte forskanset mann.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var natt sent mandag kveld at en av journalistene i ABC Nyheter kontaktet en mann som hadde forskanset seg i sitt eget hjem. Ifølge Bergensavisen beredte politiet da en væpnet aksjon mot huset.

Politiinspektør Tore Salvesen sier til BA at liv kan settes i fare når slikt skjer.

– ABC Nyheter har ikke på noe tidspunkt satt noen i livsfare i denne saken. Vi ble kontaktet om saken første gang ca. 20.30, senere litt før 22, skriver redaktør Tor Strand i en e-post.

Dette skjedde

Han forteller videre at Ba.no omtalte saken kl. 21.27 og at det her refereres til en pressemelding politiet selv sendte ut klokken 21.25 med følgende innhold: «Politiet er reist til Bergen Vest for å få kontakt med en mannsperson. Bakgrunn for det er melding om at vedkommende skal ha dårlig helse. Politiet er bevæpnet ved aksjonen. Dette med bakgrunn i at politiet har opplysninger om at det kan være våpen i huset. Mannen skal være alene i huset. Vedkommende er ikke kjent av politiet fra før

- Da vi ble kontaktet siste gang, ble vi av en kilde eksplisitt bedt om å ringe offiseren som  mente det var nødvendig med media for å få løst opp i situasjonen. ABC Nyheter snakket med ham i i rundt tjue minutter, forteller han videre.

Ifølge Strand kontaktet redaksjonen da mannens overordnede med budskap om at mannen ønsket kontakt. Kontreadmiralen som var kjent med situasjonen fikk telefonnummeret til mannen.

– I samme tidsperiode var ABC Nyheters journalist i kontakt med politiets innsatsleder og opplyste om at offiseren ønsket kontakt med advokat. Dette var innsatsleder tilsynelatende ikke klar over, men sa det burde la seg gjøre.

Oppfylte ønske

– Omstendighetene i saken er slik at vedkommende offiser ikke ønsket å overgi seg til politiet før han hadde snakket med ABC Nyheter og fått en advokat til stedet. Grunnen til det, ønsker jeg ikke gå inn på. Men vi medvirket til at han fikk oppfylt ønsket sitt, uten at det gikk ut over noen. Sånn sett var vi medvirkende til å løse opp i en spent situasjon, sier redaktør Tor Strand.

Han understreker at ABC Nyheter ikke har mottatt noen henvendelser fra politiet i Bergen og bare er kjent med kritikken gjennom saken i ba.no

 

Powered by Labrador CMS