Sponser idrettslag mot nye brukere

ABC går nye veier for å klatre på topplista.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Å trekke nye brukere til et nettsted er ikke alltid like lett. Det er heller ikke alltid lett å stille når det lokale idrettslaget kaller inn til dugnad. Espen Udland i ABC Startsiden har funnet ut hvordan de to prosjektene kan slås sammen.

– Hei, jeg hører du sponser lokale idrettslag.

– He-he-hee, hvor bor du, Martin? Espen Udlands latter klinger og jeg forteller at adressen er på Tøyen.

– Du hører ikke til Kjelsås, sier Udland og ler mer.

Startsider

Det ABC Startsiden har gjort er å tilby seg å sponse Kjelsås Idrettslag med 10.000 kroner. Men for at idrettslaget skal få disse pengene, må hjemmedatamaskinene til to hundre personer knyttet til idrettslaget få satt Startsiden som startside.

Udland sier dette er et tiltak ABC vil teste ut, men det innebærer ikke en nytt markedsstrategi fra selskapet. Han utelukker likevel ikke at også andre idrettslag kan støttes på denne måten.

– Vi ville se om vi kunne være med og bidra. Som far til idrettsgutter stiller man opp på alle mulige rare dugnader, renhold av idrettshuset, bærer telefonkataloger eller bidrar som lagleder. Da tenkte vi at vi kunne komme med en dugnad som er moro, enkel og selvfølgelig gir Startsiden flere brukere.

Maks

ABC har satt en maksgrense i støtte på 10.000 kroner, for å oppnå denne summen må det minst 200 brukere til. Hvordan dette eventuelt videreutvikles, er uvisst. Udland forteller at de nettopp har satt i gang tiltaket.

– Men hvordan skal dere få målt hvor mange som setter dere opp som startside?

– Dette er bygget på ren tillit. Folk sender mail hvor de bekrefter at pc er satt opp, og så signerer vi på en måte gjennom epost.

Powered by Labrador CMS