Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja møtte pressen på Gardermoen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja møtte pressen på Gardermoen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Abid Raja hetset på nettsted

Resett: – Blir slettet umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja ble utsatt for hets og nedsettende karakteristikker i nettstedet Resetts kommentarfelt på Facebook onsdag.

Det har de siste dagene blåst friskt rundt Raja, som med sine påstander om at Frp-toppene spredte «brun propaganda» i valgkampen har satt sinnene i kok hos Frp. Raja har senere avvist at han med påstandene refererer til nazismen.

De hetsende kommentarene kom som en reaksjon på en artikkel Resett-sjef Helge Lurås skrev om Raja, melder Dagbladet. Tittelen på saken var «Abid Raja er en frekk, populistisk pakistaner – hans fiendtlighet mot det norske er farlig».

«Det er noen som fortjener ei kule midt i panna fra så nært hold at hele den hårløse brystkassa blir dekket av kruttslam», het det blant annet i kommentarfeltet.

Lurås sier nettstedet sletter upassende og grove kommentarer fortløpende.

– Stygge kommentarer, som den du viser til, blir slettet umiddelbart. Denne er publisert på vår Facebook-side. Det er fullstendig uakseptabelt og en kommentar vi tar helt avstand fra, sier han til avisen.

Resett skriver selv at forsker Lars Gule mener Helge Lurås er ansvarlig for Facebook-kommentaren, og politianmelder nå Resett-redaktøren for å spre «hatefulle ytringer».

Powered by Labrador CMS