Podastserien «Serial» pekte på flere svakheter i etterforskningen av drapet som Adnan Syed ble dømt for.

Podkasten «Serial»

Påtalemyndigheten vil frafalle dom mot «Serial»-drapsdømt

Dommen mot Adnan Syed (41) for drapet på Hae Min Lee, som var emnet i suksesspodkasten «Serial», må frafalles, mener påtalemyndigheten i Baltimore.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Statsadvokaten i Baltimore skriver i en begjæring til retten onsdag at det etter en nesten ett år lang etterforskning er funnet nye beviser, blant dem informasjon om to mulige mistenkte som kan ha vært involvert, skriver Wall Street Journal.

Påtalemyndigheten ber om en ny rettssak, men understreker at de ikke slår fast at han er uskyldig. Riksadvokatens kontor skriver at de «på grunn av alle de nevnte grunnen» ikke lenger kan ha tillit til at dommen er riktig.

Videre anbefales det at Adnan Syed løslates mot kausjon i påvente av videre etterforskning. Syed har sonet en livstidsdom etter å ha blitt dømt for drapet på ekskjæresten Hae Min Lee i 2000.

Han var 17 år på daværende tidspunkt, og ble tiltalt som en voksen. Saken var tema i podkasten «Serial». Serien på pekte flere svakheter i rettsprosessen, samt problemer med den tidslinjen som ble presentert.

«Serial» ble en internasjonal braksuksess og banet veien for flere såkalte true crime-serier, som tar opp krimsaker fra virkeligheten.

Powered by Labrador CMS