Jeffrey Moyo på vei ut av Bulawayo-fengselet da han ble arrestert i mai i fjor. Nå pågår rettssaken hvor han er tiltalt for brudd på zimbabwiske immigrasjonslover. Her sammen med sin advokat Amanda Ndlovu.

Bistandsaktuelts korrespondent i Zimbabwe publiserer dagbok fra egen rettssak

Tiltalt for brudd på immigrasjonslover.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bistandsaktuelts korrespondent i Zimbabwe, Jeffrey Moyo, ble arrestert i fjor – angivelig for å ha hjulpet to amerikanske journalister med å skaffe falske pressekort. Etter 21 dager ble han sluppet fri mot kausjon, men senere skulle han bli både siktet og tiltalt for brudd på Zimbabwes immigrasjonslover. Selv avviser han anklagene.

I forrige uke kom saken opp for retten. For å vise omverdenen det Moyo beskriver som grunnløse anklager, valgte han å publisere dagboken sin fra rettsforhandlingene på Bistandsaktuelts nettside.

«De går med raske skritt inn på et kontor rett overfor rettssalen. Over døra står det privat med store bokstaver. Jeg antar at de møtes for å utveksle ideer om hvordan de skal nagle meg», skriver den tiltalte korrespondenten.

Mot slutten av rettsforhandlingene velger dommeren å utsette saken i en måned. Årsaken kommer ikke frem i dagboken, men Moyo presiserer at det skjer etter konsultasjon med sine advokater.

«Jeg tenker at håpet om frie medier i Zimbabwe lever, tross rettssaken. En dag vil friheten komme», avslutter han.

Reportere uten grenser (RSF) trekker frem Zimbabwe som et av landene med negativ utvikling når det gjelder pressefrihet.

Powered by Labrador CMS