Jenny Emilie Aas og Kristoffer Gåsvær Torgersen skal jobbe med video i Aftenposten.

MEDIEFOLK:

Aftenposten ansetter to video­journalister

Kristoffer Gåsvær Torgersen og Jenny Emilie Aas bytter jobb.

Publisert Sist oppdatert

Jenny Emilie Aas (25) og Kristoffer Gåsvær Torgersen (29) kommer fra henholdsvis Dagbladet TV og VGTV for å jobbe med Aftenpostens satsing på videoinnhold, skriver Aftenposten i en pressemelding.

Torgersen har jobbet som videojournalist i VG siden 2022 og har også erfaring fra Bauer Media og TV 2. 

Aas har jobbet som videojournalist og SEO-ekspert i Dagbladet siden 2021, og har i tillegg vært prosjektleder for mediehusets Reality Awards-satsing.

– Vi trenger å styrke vår produksjon av Aftenposten-innhold til unge brukere, og da er video og sosiale medier-plattformer naturligvis helt essensielt, sier redaksjonssjef i Aftenposten, Hanne Waaler Lier, i pressemeldingen.

– I Jenny og Kristoffer har vi funnet to som vet akkurat hva unge brukere ønsker seg i dag. Men det har vært like viktig for oss at de er sultne på å utvikle hvordan Aftenposten kan tilby solid og innsiktsfull journalistikk for de gruppene som har sosiale medier som sin primære nyhetskilde.

Torgersen og Aas gleder seg til å være med å bygge Aftenpostens videomiljø:

– Det er ingen hemmelighet at video appellerer til unge, så her er det et stort potensial. Dette er en oppgave jeg virkelig ser frem til å ta fatt på, sier Torgersen. 

Aas legger til:

– Jeg gleder meg til å vise hva jeg kan. Jeg vil også rette en stor takk til Dagbladet og Aller Media for min tid i Karvesvingen. Jeg har lært så mye og fått minner for livet.

Aas har en bachelorutdanning som tekstforfatter fra Westerdals. Torgersen har en bachelor i journalistikk fra Høyskolen Kristiania.

Powered by Labrador CMS