– I motsetning til andre byer i Norge har Oslo i liten grad hatt redaksjonell dekning av lokale forhold, sier direktør Stein Slyngstad i Oslo kommune.

Seks Oslo-aviser får lokal mediestøtte

Tredje år med pressestøtte fra Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De seks avisene, som alle får 495.000 kroner hver, er Akers Avis Groruddalen, Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands blad, Sagene Avis og VårtOslo, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Kommunes mediestøtte har vært en treårig prøveordning hvor det har vært satt av tre millioner kroner hvert år siden 2019.

«Målet med tilskuddsordningen har vært å stimulere til et mangfold av lokale nyhets- og aktualitetsmedier med høy kvalitet og uavhengig journalistikk i Oslo», skriver Oslo kommune i pressemeldingen.

Om denne ordningen skal fortsette i årene som kommer, er ikke bestemt. Det er imidlertid forventet at byrådet vil ta stilling til om ordningen skal gjøres permanent eller forlenges når budsjettforslaget for 2022 legges frem i september.

Kulturetaten er forvalter av støtteordningen. Direktør Stein Slyngstad mener ifølge pressemeldingen at prøveordningen bidrar til å styrke lokaldemokratiet i bydelene i Oslo.

– I motsetning til andre byer i Norge har Oslo i liten grad hatt redaksjonell dekning av lokale forhold. Bydelene har behov for en kritisk og uavhengig presse som tar opp det som skjer lokalt og som påvirker folks hverdag. Tildelingen bidrar til å styrke lokaldemokratiet i disse områdene.

Leder for fagutvalget for mediestøtten, Arne Krumsvik, påpeker at prøveordningen har vært viktig for lokalavisene i Oslo i et tøft mediebilde.

– Dagens mediebildet er tøft. Det er stor konkurranse om oppmerksomheten og avisene må evne å følge med i en rask utvikling. Støtten til lokalaviser i hovedstaden er viktig for at også lokale forhold i hele Oslo by blir dekket.

Powered by Labrador CMS