Sjefredaktør Veslemøy Østrem og kommersiell direktør Marius Zachariasen har store planer for det nye lokalet i Akersgata.

Dansk mediehus i Norge

Her skal Altinget flytte inn: – Litt gøy at vi havnet nettopp her

Veslemøy Østrem er i gang med å ansette fem nisjeredaktører.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

1. september skal nysatsingen Altinget være på plass i Akersgata 32. Arbeidet i kontorlokalene har startet, mens nisjeavisens foreløpig eneste to ansatte er i gang med ansettelser.

– Jeg sitter med intervjuer fra morgen til kveld. Fra begynnelsen av skal vi ha fem nisjeredaktører, en del redaksjonsassistenter og en del spaltister som blir fast tilknytta, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem til Journalisten.

Redaksjonelt skal det i starten være snakk om 8-9 personer. I løpet av våren og høsten 2023 skal det ansettes flere redaksjonelle medarbeidere, forteller Østrem.

Gate med historisk sus

Redaktør Østrem sammen med kommersiell direktør i Altinget, Marius Zachariasen, møter Journalisten i det som skal bli avisens lokaler i ei gate med tung avistradisjon.

– Bygget er fra 30-tallet. En funkisperle som får full renovering. Vi bygger avis, og nå handler det om alt fra hvilket gulvbelegg til hvilke journalister og hva slags strategi vi skal ha. Nå sitter vi med hele det store bildet, og det er jo det som er veldig gøy, sier Østrem.

Altinget har fått overveldende respons blant søkerne, sier sjefredaktør i Altinget, Veslemøy Østrem.

I første omgang skal kontorlokalene deles i to og den ene delen fremleies inntil Altinget kan vokse seg større, sier Zachariasen.

– Nå trenger vi en solid partner som kan flytte inn sammen med oss. Det er et ærverdig bygg og alle avisene har jo holdt til nedover gata her. Jeg synes det er litt gøy at vi havnet nettopp her, sier han.

Å være nært Stortinget er også viktig for nyetableringen, all den tid Stortinget blir kjernen i dekningen.

– Men også fordi vi har tenkt at dette skal være et sted med lett tilgang, der folk kan stikke innom. Vi vil gjerne ha arrangementer på takterrassen og at det skal være stort nok for å arrangere debatter her, sier Østrem.

100 søkere

Det aller første som skjer på ansettelsesfronten i Altinget er at det kommer inn sommervikarer som skal bygge opp servicestoffet til avisen, blant annet en navnebase og en politisk kalender.

Østrem forteller at rundt 100 har vist interesse for de redaksjonelle stillingene.

– Det har vært en helt overveldende respons. Vi har et langsiktig perspektiv og det er veldig fint når vi nå rekrutterer. Skal man gå fra en trygg jobb til noe som er nytt, trenger man det. Vi har en eier med engasjement for demokratiutvikling og kommer til å legge investeringen i prosjektet. Det er et evighetsperspektiv og store visjoner.

Lanseringsdatoen for Altinget er fortsatt flytende, men Østrem sier at de kommer til å starte opp i løpet av høsten.

– Vi vil ha et godt produkt når vi lanserer. Da må vi ha mennesker, og mennesker har oppsigelsestid. Det tar litt tid. Men vi har både tålmodighet og veldig dårlig tid. Og høsten varer fra september til desember.

Jobber med nisjene

Ifølge Østrem jobber tomanns-teamet nå med å analysere det politiske bildet i Norge for å finne tydelige nisjer avisen skal dekke. Nisjeredaktørene som nå blir ansatt, er politiske journalister som ganske fritt skal få forme sin nisje, sier hun.

– Samtidig skal vi ha en tydelig brand med nøytral politisk journalistikk. Vi former nisjene i samarbeid med det danske miljøet, som er 260 ansatte. Så vi har et stort og tungt miljø å lene oss mot, sier Østrem.

Kommersiell direktør Marius Zachariasen synes det er spennende at de havnet i nettopp Akersgata.

– Vi har også sett at det er veldig mange spennende publikasjoner, fagblader og tidsskrifter inne i nisjene. Det er også noe vi må vurdere og se hvordan vi kan gjøre ting annerledes, fortsetter Zachariasen.

Nå er imidlertid mesteparten av fokuset på å få inn riktige folk, og ifølge Østrem er de opptatt av at de i Akersgata 32 skal lage et miljø med raushet og godt humør.

– Det er viktig å skape en felles kultur. Det blir nok ikke plass til mange solospillere, men heller de som vil ta i et tak og bygge. Og vi har mange gode kandidater, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS