Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh ble skutt og drept på den okkuperte Vestbredden.

Drap på journalister

Al Jazeera-journalist drept under israelsk raid på Vestbredden

En journalist fra den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera ble skutt og drept mens hun dekket et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir på Vestbredden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh ble drept og en annen journalist fra den palestinske avisen Al-Quds ble såret da israelske soldater skjøt mot dem under et raid i Jenin onsdag morgen, opplyser palestinske myndigheter.

– Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater med kaldt blod. Dette er et sjokk for oss alle og et brudd på folkeretten, sier Al Jazeera i en uttalelse og fordømmer drapet.

De to journalistene var sammen med flere andre journalister på jobb for å dekke de israelske soldatenes raid i en flyktningleir da de ble skutt, bekrefter Al Jazeera. De to var iført skuddsikre vester med ordet «presse» på.

Akleh ble truffet i hodet og ble fraktet til sykehus der hun ble erklært død.

Israels statsminister Naftali Bennett sier i en uttalelse at Akleh trolig ble truffet av kuler avfyrt fra palestinsk side.

– Ifølge vår informasjon virker det som om at væpnede palestinere som skjøt vilkårlig på det tidspunktet, var ansvarlig for det ulykksalige dødsfallet til journalisten, sier Bennett i en uttalelse.

En talsperson fra det israelske forsvaret hevder at personer inne i leiren skjøt og kastet bomber mot dem, og at forsvaret derfor skjøt tilbake i selvforsvar. Talspersonen sier også at journalistene som ble truffet, kan ha blitt truffet av palestinerne, men at det vil nå bli etterforsket, skriver avisa Haaretz.

Palestinske Shireen Abu Akleh var Al Jazeeras korrespondent i de palestinske områdene og hadde jobbet for den panarabiske TV-stasjonen siden år 2000.

Saken er oppdatert med at Israel mener journalisten ble truffet av et skudd fra palestinsk side.

Powered by Labrador CMS