Den svært kontroversielle programverten Alex Jones er blitt fjernet fra både Apple og Facebook. Foto: Infowars

Apple og Facebook fjerner omstridte Alex Jones

Konspirasjonsteoretiker møter motstand.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Apple rensket søndag iTunes og sin podkasting-app for det aller meste fra Alex Jones, og Facebook fulgte på.

Mandag gjenstod kun et program av de i alt seks podkastene fra Jones' «Infowars»-plattform som Apple tidligere har tilbudt, nemlig «RealNews» med programlederen David Knight, skriver Buzzfeed.

Både «The Alex Jones Show» og «War Room» er kastet ut av Apple, i det som Washington Postbeskriver som «en av de mest aggressive tiltakene fra teknologiselskap og strømmetjenester» mot konspirasjonsteoretikeren.

Wall Street Journal fastslår at Apple ikke har spesifisert hva det er man har reagert mot. I en uttalelse fra Apple heter det at selskapet «ikke tolererer hatprat», og at man fjerner podkaster som begår overtramp mot de klare retningslinjene som skal skape «trygt miljø for alle våre brukere».

– Vi tror på å vise et bredt spekter av synspunkter, så lenge folk er respektfulle mot dem med annerledes meninger, heter det videre i uttalelsen.

Mandag morgen fulgte også Spotify opp med å fjerne alle episoder som gjenstod av «The Alex Jones Show», etter at man plukket vekk et knippe enkeltepisoder i forrige uke.

Mandag formiddag skriver The Verge at Facebook har gjort alle de fire sidene til Alex Jones utilgjengelige: Både hans hovedside, kanalside og begge de amerikanske Infowars-sidene. I sin forklaring skriver Facebook at dette ikke skyldes kampen mot falske nyheter, men at det er resultat av gjentatte overtramp mot selskapets standard.

Powered by Labrador CMS