Styret i Norsk forening for gravplasskultur har terminert Alf Bergins kontrakt som ansvarlig redaktør for Gravplassen.

MEDIEFOLK:

Alf Bergin er ferdig som redaktør etter 21 år: – Jeg er skuffet over prosessen

Norsk forening for gravplasskultur tar over produksjonen av fagbladet Gravplassen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter 21 år i redaktørstolen ble det i dag klart at Alf Bergin er ferdig i fagbladet Gravplassen. Det skjer etter at styret i Norsk forening for gravplasskultur sa opp avtalen om produksjonen av fagbladet, og valgte å ikke forlenge Bergins kontrakt.

Foreningen skal nå ta over produksjonen av Gravplassen.

I en Facebook-oppdatering mandag skriver Bergin at han er skuffet over beslutningen.

– Det handler om den prosessen som har vært, fordi jeg ikke har vært med på noen prosess. Og så er det klart at det er vemodig etter så lang tid, sier han til Journalisten.

Fikk halvert oppsigelsestiden

Bergin har vært med på fagbladets utvikling over to tiår, og siden 2021 har han hatt ansvaret for den helhetlige produksjonen av både papir- og nettutgaven.

– Det er vanskelig å uttale seg om hva som er lagt til grunn for beslutningen, annet enn at foreningen ønsker å ha produksjonen blant sine egne. Det er det som skuffer meg litt.

Ifølge redaktøren tok det over en måned fra beslutningen ble tatt til han selv ble informert.

– Det er én del av det som sier noe om prosessen som har vært. Og det er jo beklagelig – at styret velger å gjøre noen av tingene slik de har gjort, sier han og legger til:

– Jeg håper at de lager til et fagblad som er verdifullt for sektorens arbeid fremover. Det håper jeg inderlig. Og at leserne blir satt i høysetet.

Bergin legger til at han er glad for at foreningen imøtekom hans ønske om å redusere oppsigelsestiden fra seks til tre måneder. Dermed skal han stå som redaktør for sin siste utgivelse av Gravplassen til høsten.

– Jeg har vært frilanser i 40 år, og det skal jeg fortsette med. Stillinga som redaktør var jo ikke en fulltidsstilling. Jeg skal ikke kjede meg i tiden fremover, ler han.

Foreningen beklager

Styreleder i Gravplassforeningen, Johannes Sørhaug, forteller at redaktøren ikke har blitt involvert i prosessen fordi den har blitt behandlet som en ren styresak.

– Styret har sett det som både sin oppgave og sitt ansvar å gjøre de vurderingene. Da har det ikke vært naturlig å involvere andre, sier Sørhaug til Journalisten.

– Hvorfor ble kontrakten til Bergin avsluttet?

– Styret har ønsket en endring i måten å organisere fagbladet på, og ønsket å gjøre det med noe mer egne ressurser. Det er grunnen til at vi terminerte avtalen.

Likevel legger ikke styrelederen skjul på at deler av prosessen kunne vært gjennomført annerledes.

– Det er riktig at det gikk for langt tid, og det beklager jeg, sier Sørhaug før han legger til:

– Vi er takknemlige for samarbeidet vi har hatt, og håper han kan stille med frilansinnslag når vi har fått reorganisert oss.

Powered by Labrador CMS