Aller Media-konsernsjef Dag Sørsdahl må vente ytterligere et par måneder på avgjørelse i Medieklagenemnda.

Skyver på avgjørelse om Dagbladets pressestøtteklage – igjen

Skal være klar innen utgangen av februar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da Dagbladet Pluss fikk avslag fra Medietilsynet på pressestøtte for 2019, klaget de saken inn for Mediaklagenemnda.

Nemnda signaliserte til Journalisten tidligere i høst at behandlingen, som kan få konsekvenser for fordeling av mange pressestøttemillioner, var planlagt ferdig før jul i år.

Men nå har nemnda varslet klageren om at dette ikke har skjedd, og at behandlingen nå skal være klar ved utgangen av februar 2021.

Det forteller nemndleder og jusprofessor Bjørnar Borvik til Journalisten.

Medieklagenemnda

  • Medieklagenemnda ledes av Bjørnar Borvik, professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Nemnda består ellers av professor Gunn Enli, advokat Karin Fløistad, professor Camilla Lauritzen og dekan Leif Holst Jensen.
  • Nemnda behandler klager over Medietilsynets vedtak etter kringkastingsloven, bildeprogramloven, lov om åpenhet om eierskap i medier, forskrift om tilskudd til lokale lyd- og bildemedier, forskrift om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier, forskrift om innovasjons- og utviklingstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier og forskrift om tilskudd til samiske aviser.
  • I tillegg behandler Medieklagenemnda klager over Norsk filminstitutt og de regionale filmsentrene sine vedtak etter regelverket om tilskudd til produksjon og formidling av audiovisuelle verk.

Han forklarer utsettelsen med at nemndas kapasitet har blitt begrenset denne høsten, siden Borvik har vært konstitutert lagdommer i Gulating lagmannsrett siden 1. september.

Bjørnar Borvik, leder Medieklagenemnda.

– Det er en stilling der det nok ikke er like enkelt å tilpasse for ulike verv, som i en professorstilling, sier Borvik.

Dermed kan det gå nærmere ett år fra klagen ble levert til det foreligger en avgjørelse.

Borvik peker på at utvekslinger mellom Dagbladet Pluss og Medietilsynet uansett gjorde at det ikke var aktuelt for nemnda å behandle saken før denne høsten.

– Det er heller ikke til å stikke under en stol at dette er en veldig omfattende klage, der Dagbladet Pluss ber oss vurdere mange spørsmål. Jeg forstår godt at klagere er opptatt av å få raskt svar, men jeg tipper man også ønsker et gjennomtenkt svar, sier Borvik.

Det er tidligere beregnet at en innvilget søknad til Dagbladet Pluss vil bety utbetaling av nærmere 25 millioner kroner.

Dagbladet Pluss fikk også avslag på sin pressestøttesøknad i 2020. Dette vedtaket er foreløpig ikke klaget inn til Medieklagenemnda.

Nettavisa Nett.no søkte også om - og fikk avslag på - pressestøtte både for 2019 og 2020. Deres klage for 2019 er heller ikke behandlet. Tidlig i desember leverte de inn en ny klage, på avslaget nettavisen fikk i 2020.

Powered by Labrador CMS