Sagat, her ved ansvarlig redaktør Geir Wulff, får 13,6 millioner kroner i støtte fra Medietilsynet. Samme beløp som avisen fikk i 2019.

Medietilsynet har fordelt nær 37 millioner til samiske aviser

Klage på manglende støtte førte fram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De fem avisene Ávvir, Ságat, SÁMI ođasmagasiidna, Snåsningen og Lokalavisen Nordsalten får til sammen 36,6 millioner kroner i støtte fra Medietilsynet i 2020, skriver tilsynet i en pressemelding.

De samiske dagsavisene Ávvir og Ságat får henholdsvis 18,8 og 13,6 millioner kroner i støtte. Ávvir kommer ut på nordsamisk, mens Ságat i hovedsak skriver på bokmål.

Lokalavisen Snåsningen får 674.211 kroner for innstikk på sørsamisk, mens lokalavisen Nordsalten får 710.986 kroner for innstikk på lulesamisk.

I tillegg får den samiske ukeavisen SÁMI ođasmagasiidna nær 2,8 millioner kroner i støtte når midlene for 2020 er fordelt.

Sistnevnte har også fått i underkant av 9,21 millioner kroner i støtte for 2019. Avisen klaget på fjorårets avslag fra Medietilsynet, og Medieklagenemnda konkluderte med at Medietilsynet skulle behandle saken på nytt.

Medietilsynet mente opprinnelig at gaveabonnement ikke skulle telle med i opplaget til publikasjonen, og avslo derfor søknaden i 2019.

Tildelingen til SÁMI ođasmagasiidna for 2019, og deler av tildelingen for 2020, dekkes inn gjennom at støtten til de samiske avisene er økt med 11,1 millioner kroner, skriver Medietilsynet.

For 2020 får SÁMI ođasmagasiidna betydelig mindre i tilskudd enn året før, fordi en ny regel medfører at avisene i ordningen ikke kan motta mer i tilskudd enn avisens samlede driftskostnader året før tilskudd ytes.

Powered by Labrador CMS