Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad og administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media på presentasjonen av opplagstallene i februar. Foto: Birgit Dannenberg

Aller Media kutter

Det blir en kraftig nedbemanning, sier klubbleder Tone Rudberg. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var nettstedet E24.no som først meldte om kuttene i Aller Media onsdag kveld. Ifølge Kampanje skal kuttene i det danskeide mediehuset ligge på mellom 70 til 100 millioner kroner.

– Alle avdelinger - både administrative og redaksjonelle - vil bli berørt, sier administrerende direktør Roger Hansen i Aller Media til Kampanje.

Overfor E24 begrunnes kuttene med inntektsnedgang både fra salg av blader og av annonser. 

Karakterer

Kuttene vil skje i kjernevirksomheten til norske Allers, som ligger i forlagsvirksomheten der titler som Se og Hør, KK og Henne ligger. Eide selskaper som Dagbladet, DB Medialab, SOL og Grieg Media berøres ikke av disse kuttene.

Klubbleder Tone Rudberg sier at detaljene om hvor kuttene skal skje kommer i løpet av noen uker.

– Men det blir store kutt. Det vi har fått beskjed om er at det blir en kraftig nedbemanning, sier Rudberg. 

Kuttet 27

Dermed kan det ligge an til at kuttene blir høyere enn sist, for omtrent nøyaktig to år siden. I mars 2012 ble det varslet at minst 27 ansatte måtte gå fordi konsernet skulle spare 70 millioner kroner.

Reduksjonen i bemanningen utgjorde da halvparten av kuttene. Den gang ga konsernet de ansatte karakterpoeng på en skala fra en til ni for å avgjøre hvem som måtte gå.

93 millioner i pluss

Danskeide Aller Media har avvikende regnskapsår, og la i januar fram resultat for regnskapsåret 2012/2013. Da var overskriften i mediekonsernets pressemelding «fornøyd med konsernets resultater». Samtidig varslet konsernsjefen mørkere skyer på horisonten.

– Det er utfordrende å opprettholde tilfredsstillende lønnsomhet i et mediemarked der papirbaserte medier har nedgang. Vi må derfor til enhver tid justere ned kostnadene i de delene av konsernet hvor inntektene synker, og samtidig satse og investere innenfor det digitale området, samt i våre marketing services enheter som er i vekst, sa Hansen.

Tallene viste en omsetning på knapt 1,4 milliarder kroner mot 1,2 millioner kroner året før.

Driftsresultatet endte på 93 millioner kroner mot 58 millioner kroner for 2011/2012. 

– Oppkjøpet av Berner Media (Dagbladet) har ført til at omsetningen totalt sett øker. Fra regnskapsåret 2013/2014 vil konsernet ha en årlig omsetning tett opp mot to milliarder kroner og nærmere 700 ansatte, het det i en pressemelding

Foruten Dagbladet eier Aller Media titler som Se og Hør, KK, Henne og SOL. Aller Media kjøpte Dagbladet og DB Medialab for rundt 300 millioner kroner i fjor.

Powered by Labrador CMS