Administrerende direktør i Aller Norge, Roger Hansen. Foto: Allergruppen
Administrerende direktør i Aller Norge, Roger Hansen. Foto: Allergruppen

Aller kutter hardt i kostnadene

Aller Norge ligger an til millionunderskudd og kutter i bemanningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter det Journalisten kjenner til skal Aller Norge kutte kraftig på kostnadssiden.

Millionkutt

2008 skal ha vært et dårlig år for Aller Norge og selskapet som blant annet gir ut Allers og Se og Hør. Ifølge en pressemelding skal konsernet kutte mellom 110 og 130 millioner kroner på kostnadssiden.

– Vi må gjøre omfattende grep for å sikre våre markedslederposisjoner, og mener at det er mulig å jobbe på en annen måte og drive med lavere kostnader – uten at kundene våre skal oppleve det som negativt, sier administrerende direktør Roger Hansen.

De ansatte i Aller ble orientert på et allmøte i tirsdag før lunsj. Tidligere har datterselskapet Aller Internett redusert kostnadene kraftig. Datterselskapet skal fysisk flytte sammen med Aller Norge i løpet av de kommende ukene.

Kutter bemanningen

Ifølge ansatte Journalisten har vært i kontakt med, må konsernet kutte i bemanningen. Det er uvisst hvor mange av de ansatte som må gå som følge av kuttene. Men det er på det rene at personalkostnadene skal reduseres mellom 50 og 70 millioner kroner.

Per i dag har Aller Norge 362 ansatte.

– Redaksjonsklubben er innforstått med at vi må igjennom et omfattende innsparingsprogram for å ruste oss for fremtiden. Det har ikke vært noen uenighet med ledelsen om at det er nødvendig med tiltak. Vårt fokus blir å sikre arbeidsplassene, og fremdeles beholde den gode kvaliteten på bladene våre, sier Ingunn Nordli, som leder redaksjonsklubben i Aller Norge AS.

Etter det Journalisten kjenner til, er det ansatte i Se og Hør skjermet for kuttene da ukebladet har hatt et veldig godt økonomisk år.

Dette avviser administrerende direktør i Aller, Roger Hansen i en epost.

- Det er riktig at Se og Hør viser gode økonomiske resultater. Men når det gjelder denne prosessen, er målet at alle steiner skal snus. Dette gjelder også Se og Hør. Ingen er skjermet i denne prosessen.

Powered by Labrador CMS