Jorunn Stølan. Foto: Birgit Dannenberg.

VGs kommentator ber Barneombudet komme i retten

Jorunn Stølan spør Reidar Hjermann hvorfor han ikke er på Elverum og følger saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jorunn Stølan skriver i kommentaren på VG Nett at hun ikke er forundret over kritikken fra barneombud Reidar Hjermann. Hun forteller at erfarne journalister vet at man ofte når et punkt hvor kritikken kommer, enten man har tråkket over en grense eller ikke.

– Autopilot

Stølan innrømmer at det kan være at godt kan være at pressen har gjort noen feil i sin dekning, og viser til at det er vanskelig å unngå i krevende sak med så grufulle detaljer som denne saken.

– Det jeg er forundret over, er derimot hvordan barneombud Reidar Hjermann bruker kreftene sine, og talerstolen han er tildelt, som barnas talsmann i den norske offentligheten. I stedet for å løpe fra TV-studio til TV-studio og framføre mediekritikk nærmest på autopilot, kunne han for eksempel ha satt seg på toget til Elverum.

Beskyttelse

Stølan viser til forhøret av den hovedtiltalen barnemorens venninne. Den tidligere barnevernslederen i Alvdal fortalte i går retten at hun ikke tok hensyn til medisinske vurderinger fra Statens Senter fordi de var for «pessimistiske og negative» i forhold til hennes eget inntrykk av familien.

– Barneombudet vil kaste pressen ut av rettssalen. Men i går var det kanskje viktigere enn noen gang at vi var til stede. Om dørene var blitt lukket, var det den tidligere barnevernslederen, ikke barna, som hadde fått beskyttelse. Slik skal det ikke være.

Onsdag gjorde Per Edgar Kokkvold det klart at han ikke er enig i kritikken fra Barneombudet.

Powered by Labrador CMS