Mediefolk:

– Amedia er heldige! sier Raymond Johansen om ansettelsen av Marte Ingul.

Amedia henter stabssjefen til Raymond Johansen

Marte Ingul blir ny konserndirektør i lokalaviskonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Marte Ingul (37) er ansatt som konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia. Hun kommer fra stillingen som stabssjef hos byrådsleder Raymond Johansen i Oslo, skriver Amedia i en pressemelding.

– Når jeg først velger å forlate politikken, kan jeg vanskelig tenke meg et mer meningsfullt oppdrag. Amedia er en hjørnesteinsbedrift i demokratiet vårt, som dekker lokalsamfunn over hele Norge. Hver dag leverer konsernets mediehus viktige lokale historier, avsløringer og debatter til mer enn to millioner lesere, sier Ingul ifølge pressemeldingen.

Ingul har vært byrådssekretær for byrådsleder Johansen siden han tiltrådte i 2015, først med ansvar for kommunikasjon og siden 2019 som stabssjef, ved byrådslederes kontor. I tillegg har hun hatt sentrale roller for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, partikontor og for det europeiske sosialdemokratiske partiet (PES) i Brussel, skriver Amedia i pressemeldingen.

Politikk i 12 år

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått jobbe i politikken på heltid i 12 år, men det en tid for alt. Med et sterkt samfunnsengasjement for både politikk og journalistikk kunne jeg ikke takke nei til denne muligheten. Derfor går jeg fra et svært givende politisk lederverv, til en utrolig spennende lederjobb i et av Norges største mediekonsern. Min bakgrunn er variert, og jeg vil få bruk for alle erfaringene, samtidig som jeg er ydmyk overfor oppgaven. Aller først gleder jeg meg til å bli godt kjent med organisasjonen og folkene som fyller den, sier Ingul.

Konsernsjef Anders Møller Opdahl i Amedia er veldig fornøyd med rekrutteringen:

– Marte Ingul har viktig kunnskap om bransjen, hun har bred kompetanse, veldokumentert gjennomføringsevne og kraft. Ingul har i tillegg et sylskarpt strategisk hode. Hun vil fra første øyeblikk bidra til at fortellingen om Amedia og våre mediehus, og forståelsen av hvem vi er, forsterkes og utvikles i årene som kommer.

Krevende brytningstid

Ingul har redaksjonell erfaring fra blant annet C-SPAN, Nettavisen og lokalavisene Inderøyningen og Åsane Tidende. Hun har bachelorgrad i sammenliknende politikk, master i ledelse fra Handelshøyskolen BI og har studert amerikansk politikk i Washington DC.

– Journalistikken står i en svært spennende og krevende brytningstid. Kraften i endringene må møtes med større muskler mot global konkurranse, og mer bærekraftige rammebetingelser, slik at mulighetene til å lage samfunnsnyttig journalistikk blir flere. Derfor ønsker jeg å bidra til å styrke Amedias viktige samfunnsoppdrag og forretningsmodell. Jeg ser frem til å bli en del av laget, og jobbe for et sterkere lokaldemokrati fra Honningsvåg i nord til Lyngdal i sør, sier hun.

Erstatter klar

Halvard Hølleland overtar som stabssjef etter Ingul, mens Agenda-redaktør og tidligere Dagsavisen-sjefredaktør Kaia Storvik blir byrådssekretær for kommunikasjon.

Kaia Storvik tar over deler av ansvaret.

– Marte Ingul har vært en av mine viktigste og nærmeste rådgivere i mange år. Jeg vil savne henne og er takknemlig for den verdifulle innsatsen og de mange resultatene hun har skapt sammen med partiet, byrådet og meg. Samtidig forstår jeg hennes personlige valg og ønsker henne lykke til videre. Amedia er heldige! sier Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS