Snorre Valen blir ansvarlig redaktør.

Snorre Valen blir ansvarlig redaktør for Trønderdebatt

Går inn i nyopprettet stilling, i nå selvstendig debattavis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Debattportalen Trønderdebatt blir løftet ut til en selvstendig enhet, og får samtidig egen ansvarlig redaktør i Snorre Valen.

Det melder Trønder-Avisa i en pressemelding fredag.

Trønderdebatt ble lansert for et års tid siden, og har blitt driftet i samarbeid mellom mediehusene i TA Media, Arbeidets Rett og Nidaros. Nå blir nettstedet etablert som en egen debattavis, med egen redaktør.

– Noen ganger er det nesten en klisjé å si at en er beæret over å få muligheten, men det er jeg virkelig. Trønderdebatt er jo noe jeg er utrolig stolt over å ha vært med på det siste året. Å få jobbe for fullt med å løfte hele den trønderske offentligheten er en fantastisk jobb, sier Valen i meldingen.

Konsernsjef John Arne Moen i TA Media slår fast at innleggene på Trønderdebatt har hatt enorm rekkevidde i løpet av det første året.

– Dette viser styrken i digital publisering. Samtidig så både vi og andre tradisjonelle mediehus at samfunnsdebatten var i ferd med å flytte seg til andre arenaer, hvor blant annet modereringen og redigeringen er mer eller mindre fraværende. Dette har de siste årene ødelagt mange viktige debatter, fordi seriøse debattanter har kviet seg for å delta. Derfor er det både gledelig og ikke minst viktig at vi nå er i ferd med å gjenreise den seriøse og samfunnskritiske debatten innen en ansvarlig ramme, sier Moen i meldingen.

Han sier at Snorre Valen som politisk redaktør i Nidaros, sammen med påtroppende sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa, har vært en viktig drivkraft bak debattarbeidet helt fra starten.

– Vi er derfor svært fornøyd med at Valen nå har sagt seg villig til å gå inn i en nyopprettet stilling som ansvarlig redaktør. Dette vil gi en helt annen kraft i arbeidet med debattsatsingen, samtidig som han vil bidra inn i dette med sine egne, skarpe analyser og kommentarer, sier Moen i meldingen.

Powered by Labrador CMS