Jostein Larsen Østring, styreleder for den nye Avisa Oslo, sier at de vil ha journalister fra ulike steder og med ulike seksuelle legninger.
Jostein Larsen Østring, styreleder for den nye Avisa Oslo, sier at de vil ha journalister fra ulike steder og med ulike seksuelle legninger.

Avisa Oslo vil ha journalister med ulik bakgrunn: – Det kan også bety at man har vokst opp på Oslos vestkant og har en borgerlig politisk bakgrunn

Skal ansette 34 journalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amedia annonserte torsdag at de starter en ny lokalavis for hovedstaden - Avisa Oslo (AO).

Den digitale abonnementsavisa lanseres 30. november, og har da en redaksjon fylt med journalister som er på utlån fra andre Amedia-aviser.

Disse skal tilbake til sine redaksjoner når AO har fått ansatt egne folk. Planen er å ansette 34 nye journalister, forteller Jostein Larsen Østring, styreleder i den nye avisa.

Han sier det er viktig for avisa å rekruttere en mangfoldig redaksjon.

– Avisa skal speile mangfoldet i Oslo, som er en by med folk som har veldig ulik bakgrunn, sier han, og nevner at målet om mangfold også står i avisas stiftelseserklæring.

– Leves mange ulike liv

Han sier det er en by med mange tilflyttere, både fra andre steder i Norge og fra utlandet, en by med ulike seksuelle legninger, en by som er ganske politisk delt, og der det er stor forskjell på øst og vest.

– Det leves mange ulike liv i Oslo, og vi trenger dem som speiler dette mangfoldet.

– Vi ønsker oss dem som har noe spesielt ved seg, for eksempel at du har vokst opp i en av Oslo-bydelene og vet hvordan det er å bo der, eller at du har kjent på kroppen hvordan det er å være annerledes.

– Kan man si at dere oppfordrer dere minoriteter av alle slag å søke?

– Ja, det kan du si. Vi ønsker oss i alle fall en redaksjon som speiler Oslo. Vi oppfordrer alle flinke journalister til å søke, men blir glad hvis vi får søkere med ulike erfaringer, sier han og legger til:

– Det kan også bety at man har vokst opp på Oslos vestkant og har en borgerlig politisk bakgrunn.

– En frisk lokalavis

Det er Magne Storedal som skal være ansvarlig redaktør og sjefen til de 34 journalistene de skal rekruttere. Han har siden 2013 vært ansvarlig redaktør i Romerikes Blad (RB), og har bakgrunn fra VG og Dagens Næringsliv.

I oktober fikk han permisjon fra RB med umiddelbar virkning fordi han skulle lede et prosjekt i Amedia.

– Vi skal lage den avisa Oslo mangler – og trenger. Avisa Oslo skal være en frisk lokalavis som bryr seg, stiller de viktige spørsmålene, setter dagsorden, skaper debatt og som skal være først ute med det som skjer innenfor bygrensen, uttalte Magne Storedal, via Amedias pressemelding torsdag.

– Vi skal gi folk som bor i Oslo den informasjonen de trenger for å orientere seg. Det skal alltid være mulig å vite hva det er som skjer i Oslo, her og nå, og hvorfor det skjer, fortsatte han.

Powered by Labrador CMS