Sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa (t.v.) og politisk redaktør Snorre Valen i Nidaros.

Fire aviser går sammen om Trønderdebatt

– Skal gjenreise den trønderske debatten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nå kommer Trønderdebatt, en felles debattplattform for sterke stemmer og meninger fra hele Trøndelag, skriver Amedia i en pressemelding tirsdag kveld.

Bak satsingen står Trønder-Avisa, Nidaros, Namdalsavisa og Arbeidets Rett.

Avisene tar dermed opp kampen med Adresseavisen-satsingen Midtnorskdebatt, som ble lansert i mars.

– Vi skal gjenreise den trønderske debatten, sier sjefredaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa ifølge pressemeldingen.

Han forteller videre at Trønderdebatt vil ha faste spaltister fra hele fylket, løfte fram nye stemmer i den trønderske offentligheten, og gi rom for vanlige folk og alle som vil engasjere seg i samfunnsdebatten.

– Den offentlige samtalen i fylket er fortsatt svært fragmentert. Derfor tar vi ansvar og skaper en plattform som er Trøndelag verdig, sier ansvarlig redaktør i Nidaros, Arne Reginiussen.

Hans kollega i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, legger til:

– Vi trenger diskusjoner og ordskifte for å utvikle hele Trøndelag. Noen av utfordringene våre er like, mens andre er forskjellige. Gode forslag til løsninger vil også variere ut fra interesser og partiskiller. Nå skal vi samle disse - fra fjellet til kysten - både for å styrke oss regionalt, men også for å bli lagt merke til nasjonalt.

Trønderdebatt skal være for og av trøndere, samtidig forventer initiativtagerne at debattsatsingen skal bidra til å sette viktige spørsmål for trøndere på den nasjonale dagsordenen.

– I Namdalsavisa har vi hatt en levende debatt på våre nettsider i lang tid, og det er noe av det vi ser skaper mest engasjement og er mest lest. Mange av innleggene handler om tema som angår folk også utenfor Namdalen, og vi er veldig glade for at det nå skapes en arena der også folk fra norddelen av fylket kan bli hørt og få fram sin mening, sier ansvarlig redaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth.

Powered by Labrador CMS