– De er sannsynlig med færre ansatte i DN, sier sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve. Foto: Journalisten.no/Wikimedia Commons/Tore Sætre

Djuve: Sannsynlig med nedbemanning i DN

Skal redusere kostnadene med 30 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Men foreløpig er det ikke avklart hvordan kuttene skal gjennomføres og om både redaksjonen og andre avdelinger vil bli rammet av nedbemanning. Etter det Journalisten forstår jobbes det nå med å definere kutt på ulike utgiftsområder for å redusere nedbemanningsbehovet så mye som mulig. Dersom all innsparing skulle tas i form av bemanningskutt, ville dette utgjøre rundt 30 årsverk.

Eierkonsernet NHST Media Group er i ferd med å gjennomføre et produktivitetsprogram for å øke effektiviteten i alle konsernets virksomheter i 2016. I februar la NHST fram mindre hyggelige regnskapstall for DN i fjerde kvartal 2015. I den forbindelse presiserte konsernsjef Gunnar Bjørkavåg at tiltakene ikke dreier seg om et rent kostnadsprogram.

– Det er ikke fullt så enkelt. Vi har satt et mål om å oppnå 5 prosents produktivitetsvekst på årsbasis i konsernet, uttalte Bjørkavåg i februar.

Se Journalistens dekning av DN

30 millioner

For DNs del tilsvarer dette om lag 30 millioner kroner, bekrefter sjefredaktør og ansvarlig redaktør Amund Djuve i en epost til Journalisten.no. Tirsdag informerte Djuve de ansatte i DN om framdriften i produktivitetsprogrammet. I eposten bekrefter han at det ligger an til nedbemanning:

“Det var et kort informasjonsmøte om spareprosessen. Målet er å redusere kostnadene med rundt 30 millioner kroner. Det er for tidlig å si noe konkret om hvordan kuttene skal gjennomføres, men det er sannsynlig at vi vil være færre ansatte ved utgangen av året enn det vi er i dag.”

På spørsmål om det er besluttet å kutte i overtids- og vikarbruk svarer Djuve at det ikke er noe nytt på den fronten foreløpig.

NHST har varslet at alle virksomhetene skal øke effektiviteten i produksjonen ved å ta i bruk ny teknologi og sørge for bedre arbeidsflyt.

Les også: DN-ansatte kritiserer tapping

– Ingen å miste

Redaksjonsklubben i DN har i dag rundt 120 medlemmer. Klubbleder Anita Hoemsnes sier til Journalisten.no at årsaken til allmøtet tirsdag var at det er styremøte i DN fredag. Der skal Djuve orientere om at han har satt i gang et arbeid for å identifisere kostnadskutt i DN.

– Størrelsen på kostnadskuttet var ikke noe nytt for oss. Klubben vil selvfølgelig jobbe for at kuttene tas på andre måter enn ved å redusere antall ansatte. Vi har ingen å miste.

Hoemsnes forteller at et utvalg har jobbet med å foreslå en ny og smartere organisasjon av DN, og at dette arbeidet snart er ferdig.

– Vi har tro på at noen av løsningene det kommer med vil bidra til et lavere kostnadsnivå uten at det går ut over DN-journalistikken.

– Har eventuelle sluttpakker vært diskutert?

– Klubben er ikke innkalt til drøftinger med ledelsen om kostnadskutt ennå, så det har ikke vært diskutert, sier Hoemsnes.

Powered by Labrador CMS