Anders Magnus har hatt sin siste arbeidsdag i NRK.

Anders Magnus ferdig i NRK:
– Ikke noe gøy

Men tror ikke han er ferdig med journalistikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– NRK er en flott arbeidsplass, der jeg har fått gjøre stort sett alt jeg har hatt lyst til. Jeg har hatt mange gode kollegaer, og fikk bare flere da jeg kom tilbake fra USA. Så det er ikke noe gøy å slutte, sier Anders Magnus til Journalisten.

1. mai var det ubønnhørlig over for arbeidsforholdet i statskanalen: Magnus fylte 7o år i april, og gikk ved månedsskiftet av for NRKs aldersgrense.

Anders Magnus hadde sin første arbeidsdag i NRK i 1978, men har senere jobbet for både Bergens Tidende og TV 2. I 1998 kom han tilbake til NRK, og har hatt en innholdsrik tid som både nyhets- og politisk journalist.

Magnus har vært både Afrika-, Asia- og USA-korrespondent for NRK, sist i Washington D.C. fra 2017-2021.

Og han ser ikke for seg å gi seg med journalistikk med det første:

– Jeg tror nok jeg skal prøve å finne på ting å gjøre innenfor journalistikken, om det blir tv eller noe mer skriftlig gjenstår å se. Jeg har noen prosjekter på gang, så får vi se.

– Hva husker du best fra tiden i NRK?

– Jeg sitter igjen med at jeg har vært tidlig ute med å se trender, og tatt fatt i dem selv om det har vært kontroversielt. Det gjelder for eksempel reportasjer om tilstandene i Sverige og på østkanten i Oslo. De ble mye kritisert, men har vist seg å ikke slå mye feil, sier Magnus.

Magnus ser også selv en rød tråd for sine tre korrespondentperioder:

– Både i Afrika, Asia og USA har jeg har vært veldig oppmerksom på hvordan diktaturer innsnevrer livsvilkårene for folk. I Afrika fantes mange autoritære land mens jeg hadde mitt opphold, i Asia dekket jeg utviklingen i Kina, som bare har gått lengre i gal retning etter at jeg var der. Og også i USA ser man autoritære tendenser innenfor spesielt konservative miljøer. Trump var en del av dette, men tendensene er overhodet ikke borte med ham, sier Anders Magnus.

Powered by Labrador CMS