Avviser Vest24

Klubblederen i Haugesunds Avis har ikke til hensikt å bidra til Vest24s vekst. Det er det ingenting å tjene på.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I begynnelsen av måneden ble det kjent at Bergensavisen (BA) kopierer Nordlys-satsingen Nord24, og lanserte sin egen Vest24. Med seg har BA seks andre aviser Amedia eier på Vestlandet. Men ikke Haugesunds Avis. Den mente BAs ansvarlige redaktør, Anders Nyland, at på sikt ville komme etter. Det viser seg å være er en sannhet med modifikasjoner.

Redaktør og direktør Jan Tore Hamnøy i Haugesunds Avis sier til Journalisten at mediehuset er invitert til samarbeidet om Bergensavisens næringslivstjeneste, men poengterer at et integrert samarbeid forutsetter at avisen blir en del av stoffutvekslingsavtalen i Amedia.

– Vi har god og konstruktiv dialog med vår lokale redaksjonsklubb om alle type saker og i alle type spørsmål, og det vil være naturlig med ny samtale om friflyt i nærmeste fremtid.

Stoffutveksling

Heller ikke for medlemmene i redaksjonsklubben er samarbeidet om Vest24 interessant, forklarer leder Terje Størksen.

– Hvorfor skal vi bidra til at BA tjener penger? Slik vi leser det er det deres tjeneste og dem som skal tjene penger på den. Vi har nok med å tjene egne penger, sier han.

Haugesunds Avis har avvist stoffutvekslingsavtalen i Amedia. Slik de også gjorde i Edda. Pengene de ansatte får som følge av avtalen, klarer de ifølge Størksen seg godt uten. Og at avtalen åpner for at andre mediehus i konsernet fritt kan benytte seg av upublisert materiale, blir det for fjernt for de ansatte.

– Det blir så far out at vi ikke trodde det var mulig da vi så teksten. Jeg kan ikke forstå at oppegående folk i NJ-systemet kan ha signert på denne avtalen.

– En annen ting er faren for at en slik avtale bidrar til at vi må klare oss med to journalister mindre enn i dag. At det blir brukt i nok en nedbemanningsprosess, sier han.

Da klubben takket nei til Edda-avtalen hadde de redaktøren med seg. Nå hamres det på dørene for å få mediehuset med i stoffutvekslingsavtalen.

– Det er et stort press på klubben for at vi skal endre syn.

På sikt

Bergensavisens Anders Nyland sier til Journalisten at selv om han sa Haugesunds Avis ville bli med i Vest24, kjente han samtidig til at redaksjonen ikke ville være med på fri flyt-samarbeidet.

Han er likevel relativt sikker på at mediehuset på sikt vil bli med og utveksle innhold. Dessuten kan de benytte seg av innholdet fra andre mediehus.

– Det er synd, for de går glipp av mye godt innhold, sier Nyland.

 

Powered by Labrador CMS